Отборът на Флорида Пантърс поднесе първата изненада на тазгодишните плейофи

...
Отборът на Флорида Пантърс поднесе първата изненада на тазгодишните плейофи
Коментари Харесай

Флорида отстрани шампиона на редовния сезон Бостън след продължение в мач №7

Отборът на Флорида Пантърс сервира първата изненада на тазгодишните плейофи за купа „ Стенли “, откакто в профил първенеца на постоянния сезон в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Бостън Бруинс след продължение в решителния седми мач сред двата отбора.

„ Пантерите “ се постановиха с 4:3 в TD Garden след гол на Картър Верхеги 8:35 след началото на първото продължение. Центърът преодоля Джереми Суейман с изстрел от дясната була. Преди това голове за Пантърс вкараха още Брендън Монтюр в първата част, Сам Рейнхарт във втората и още веднъж Монтюр, който се разписа тъкмо минута преди края на постоянното време, с цел да вкара мача в продължение.

Попаденията за домакините от Бостън, които приключиха постоянния сезон с рекордните 135 точки, бяха дело на Дейвид Крейчи във втория интервал и Тайлър Бертузи и Давид Пащърнак, които се разписаха в третия. Головете на Крейчи и Бертузи пристигнаха при игра с човек повече.

В постоянния сезон отборът на Флорида приключи с 92 точки, с цел да се промъкне на косъм в плейофите, хващайки последното „ уайлд кард “ място в Източната конференция. Във втория кръг на елиминациите Пантърс ще срещне Торонто Мейпъл Лийфс, който завоюва първата си плейофна серия от 2004 година насам, побеждавайки Тампа Бей Лайтнинг в седем мача.
 Торонто отстрани Тампа Бей и завоюва първа плейофна серия в НХЛ от 19 години насам Торонто отстрани Тампа Бей и завоюва първа плейофна серия в НХЛ от 19 години насам
Първият дуел от серията сред Флорида и Торонто ще бъде в сряда от 2:00 часа сутринта българско време в Канада. Мейпъл Лийфс ще семейства на първите две срещи от серията, както и на мачове №5 и №7, в случай че се стигне до тях. Останалите дуели ще се играят в Южна Флорида.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР