Отборът на Дания записа победа с 2:0 над Франция в

...
Отборът на Дания записа победа с 2:0 над Франция в
Коментари Харесай

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите

Отборът на Дания записа победа с 2:0 над Франция в мач от Група 1 на Лига А в Лига на нациите. Головете за домакините осъществиха Каспер Долберг и Андреас Сков Олсен през първата част.

Въпреки триумфа на стадион „ Паркен ” в Копенхаген, датчаните не съумяха да се класират за финалните плейофи на шампионата. В другия мач от групата Хърватия реализира победа над Австрия с 3:1, която изпрати „ шахматистите ” на първото място в крайното класиране, което пък от своя страна им обезпечава присъединяване в плейофите.

В същото време Франция резервира мястото си в Лига А, за разлика от Австрия, чийто отбор изпадна в по-долна дивизия.

Домакините започнаха по-настоятелно дуела и още в първите минути съумя да откри териториален превес над своя съперник. Във втората минута Дания стигна до ъглов удар пред вратата на „ петлите ”, само че след центрирането домакините не съумяха да сътворят нищо рисково за Ареола.

В 8-ата минута пристигна първият „ златен ” късмет за гол в мача. Той се разкри пред Килиан Мбапе. След центриране от ъглов удар, защитата на домакините не се оправи добре с изчистването на топката и тя попадна в Мбапе, който овладя и стреля мощно по диагонала от няколко метра. Каспер Шмайхел обаче сподели класа и съумя да избие в нов корнер.

Постепенно възпитаниците на Дидие Дешан взеха самодейността и се настаниха трайно в половината на своя съперник. В 15-ата минута „ петлите ” бяха доста покрай разкриване на резултата. След прелестна композиция по левия фланг, Килиан Мбапе получи топката и комбинира с Гризман, който стреля неотложно, само че Шмайхел още веднъж бе на мястото си. Първоначално вратарят не съумя да улови топката, само че в следствие поправи грешката си.

Малко по-късно Камавинга също опитва шанса си с отдалечен удар, само че прати топката надалеч от задачата. В 20-ата минута датчаните бяха на път сами да се вкарат в пакост, откакто Меле бе на косъм да си осъществя автогол. След центриране в наказателното поле, бранителят опитва да почисти топката, само че не съумя да го стори по най-хубавия метод и коженото кълбо застрашително мина около левия непряк дирек на личната му врата.

Резултатът в мача бе открит в 33-ата минута от Каспер Долберг. Нападателят засече по прелестен метод центриране на Дамсгард отляво. Веднага след откриването на резултата, Дилейни имаше прелестна опция да удвои преднината на своя отбор, само че ударът му с глава след центриране от корнер, попадна право в ръцете на Ареола.

В 38-ата минута стражът на французите трябваше още веднъж да се намесва уверено след центриране на Ериксен от ъглов удар. Халфът опитва да изненада вратаря на гостите непосредствено от корнера, само че Ареола със сетни старания мазета в нов ъглов удар.

След центрирането, защитата на „ петлите ” работи нерешително и разреши да двама играчи в алено да комбинират в наказателното поле, след което топката попадна в Андреас Сков Олсен, който с удар от въздуха от границата на пеналта, порази задачата за 2:0.

Втората част стартира по-силно за гостите от Франция. В 52-ата минута Антоан Гризман бе покрай намаляването на пасива на своя отбор. „ Петлите ” получиха правото да изпълнен директен свободен удар, а изстрелът на Гризман бе избавен мъчно от Каспер Шмайхел, който мазета в корнер.

В 67-ата минута Килиан Мбапе направи два фрапантни пропуща пред вратата на датчаните. В първата обстановка нападателят бе изведен безусловно самичък против Каспер Шмайхел, само че изстрелът му от границата на наказателното поле бе отразен от вратаря на „ аления динамит ”. Секунди по-късно Мбапе още веднъж обстрелва вратата на домакините, само че Шмайхел още веднъж бе на мястото си и мазета в корнер.

В минутите до края и двата отбора имаха своите шансове за гол, само че в последна сметка нови попадения по този начин и не паднаха.

Добрата вест за „ петлите ” след провалянето е, че макар загубата и предвид на резултата в другия мач от групата сред Австрия и Хърватия, французите резервират мястото си в Лига А на шампионата./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР