Отборът на Челси приема Ливърпул в първото голямо дерби от

...
Отборът на Челси приема Ливърпул в първото голямо дерби от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси vs Ливърпул - съставите за дербито

Отборът на Челси приема Ливърпул в първото огромно дерби от сезона във Висшата лига. Сблъсъкът на „ Стамфорд бридж ” е довечера от 18:30 часа в Лондон и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„ Сините ” направиха сериозна промяна през лятото, като с изключение на няколкото нови попълнения в състава, в клуба пристигна и нов управител. Начело на Челси застана Маурисио Почетино, на който се разпореждат съществени очаквания да върне отбор в Топ 4. През предишния сезон лондончани направиха призрачен сезон и не съумяха да се класират даже за Европа.

Кампанията за Ливърпул също не бе по-малко разочароваща. „ Червените ” се добраха само до Лига Европа, като през новата акция Юрген Клоп и компания имат за цел да се реваншират пред своите почитатели.

Двата клуба към този момент влязоха в неприсъствен спор, въпреки и отвън терена. През целия трансферен прозорец „ сини ” и „ червени ” се пробват да привлекат в редиците си Ромео Лавия от Саутхемптън, само че до този миг удрят на камък. В последните няколко дни пък се развихри същинска борба за подписа на Мойсес Кайседо от Брайтън. Ливърпул се съгласи да заплати рекордните за Англия 111 млн. паунда, само че часове по-късно Челси предложи с 4 милиона повече и осуети договорката. Все още не е ясно къде Кайседо ще продължи кариерата си, като информациите са разнопосочни.

Дебют за Челси в днешния ден могат да създадат Никола Джаксън и Аксел Диаси. Кристофър Нкуку обаче сигурно пропуща мачовете до януари, поради тежка травма в коляното. Уесли Фофана също е продължително контузен и остава отвън сметките.

В същото време единствените две нови попълнения за Ливърпул Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър сигурно попадат в групата на „ мърсисайдци ”, като не е изключено те даже да стартират като титуляри на „ Стамфорд Бридж ”. Тренировки с тима възобновиха също Тиаго Алкантара и Стефан Байчетич, който се възстановяваха от разнообразни контузии в последните месеци.

18,30 / ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 0:0

Стадион: " Стамфорд Бридж " (Лондон)

Съдия: Антъни Тейлър

Челси:  31 Санчес - 2 Дисаси 6 Силва 7 Стърлинг 8 Фернандес 15 Джаксън 17 Чуквуемека 21 Чилуел 23 Галахър 24 Джеймс 26 Колуил

Мениджър: Маурисио Почетино

Ливърпул:  1 Алисон 4 Ван Дайк 5 Конате 7 Диас 8 Собослай 10 Мак Алистър 11 Салах 18 Гакпо 20 Жота 26 Робъртсън 66 Александър-Арнолд

Мениджър: Юрген Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР