Отборът на Челси получи тежък удар по трансферните си амбиции,

...
Отборът на Челси получи тежък удар по трансферните си амбиции,
Коментари Харесай

ФИФА отхвърли жалбата на Челси срещу трансферната забрана

Отборът на Челси получи тежък удар по трансферните си упоритости, откакто Апелативният комитет на ФИФА отхвърли жалбата на „ сините “ против възбраната за покупки в идващите два трансферни прозореца.

Международната футболна централа разгласи по-рано през годината, че клубът от Западен Лондон е получил възбрана за привличане на нови играчи в идващите два трансферни прозореца, поради нарушаването на правилника, обвързван с младите футболисти до края на януари 2020 година, като се изключи женския тим и този по футзал.

Челси, който в началото очакваше възбраната да бъде отсрочена по време на лятото, до момента в който се апелира решението, може да подписва с играчи до 16 години във Англия, като възбраната ще влезе в резултат от 16 май.

Една от звездите на „ сините “ – Еден Азар е спряган за трансфер в Реал Мадрид на стойност 100 млн. паунда, само че шокиращите новини, че възбраната ще влезе в действие незабавно, за разлика от скорошни случаи с Реал, Атлетико Мадрид и Барселона, оставя клуба без опция за реакция и намиране на възможен негов заместител. Очаква се „ сините “ да отнесат случая към Спортния трибунал (КАС).

Трансферното ембарго бе наложено през февруари след следствие на ФИФА, обвързвано с подписването на задгранични играчи под 18-годишна възраст, в това число и някогашният нападател Бертранд Траоре.

Челси бе санкциониран с 460 000 паунда, само че от лондонския клуб тогава обявиха, че ще апелират решението. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР