Отборът на Челси победи с 2:1 Уотфорд в последен мач

...
Отборът на Челси победи с 2:1 Уотфорд в последен мач
Коментари Харесай

Марчът на Челси продължава, Уотфорд е поредната жертва

Отборът на Челси победи с 2:1 Уотфорд в финален мач от съботната стратегия на 11-тия кръг на Висшата лига. Головете за гостите осъществиха Тами Ейбрахам и Кристиян Пулишич. Почетният гол за "стършелите " беше дело на Жерар Делоуфеу.

Двубоят стартира с голям напън пред вратата на Бен Фостър и разумно попадение. След постепенна офанзива Жоржиньо откри с отлично подаване зад тила на отбраната на Уотфорд придвижването на Ейбрахам, който преодоля елегантно стража на Уотфорд.

В 15-та минута домакините се пробваха да отвърнат. Роберто Перейра съумя да освободи известно пространство за себе си в наказателното поле на гостите и да насочи прецизен удар към вратата на Кепа, който обаче не затрудни испанеца.

Само няколко минути по-късно Ейбраха изпусна ново отлично състояние, откакто негов удар от броени метри беше отрзен от Фострър.

В 39-та минута беше ред и за най-хубавото състояние пред вратата на Челси за първата част. След бързо осъществяване на корнер Делоуфеу съумя да откри пространство на границата на наказателното поле и насочи прекрасен удар по земя, който обаче мина напълно покрай вратата на "сините ".

В 43-та минута доста покрай извънреден гол беше Мейсън Маунт, само че изстрелът му от 25 метра срещна горната греда на вратата на Фостър.

В началото на втората част Челси още веднъж натисна. В 49-та минута Мейсън Маунт още веднъж се оказа на стрелкова позиция, само че Фостър още веднъж беше на точното място, с цел да го разколебае.

В 55-та минута въпреки всичко момчетата на Франк Лампард стигнаха до скъпото второ попадение. Кристиян Пулишич означи второто попадение след чудесна контраофанзива и хубаво центриране на Тами Ейбрахам, което даде опция на американеца да вкара на празна врата от няколко метра.

В идващите минути Челси продължи да нападна дълготрайно в търсене на трети гол. Пропуски обаче направиха Пулишич и Ковачич.

Постепенно темпото на дуела спадна и Уотфорд получиха опция да задържат за по-дълго кълбото и това докара до своя резултата в 80-та минута. Жерар Делоуфеу навелезе в наказателното поле и беше препънат от Жоржиньо в наказателното поле, само че останаха съществено подозрения към редовността на наказателния удар. Това въпреки всичко не попречи на нападатея на "стършелите да вкара за 1:2.

До края на мача Челси желаеха просто да задържат успеха. Този проект обаче можеше да не се сбъдне дословното в последната секунда на дуела. След центиране от свободен удар вратаря на домакините Бен Фостър беше излязал за статичното състояние и дори стигна до топката, с цел да насочи удар, който изиксваше вещата интервенция на Кепа Арисабалага, с цел да резервира крайното 2:1.

По този метод Челси затвърди 3-та си позиция в класирането с актив от 23 точки. Уотфорд, от своя страна, остава закотвен на дъното с едвам 5 пункта.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР