Отборът на Ботев Враца постигна изключително ценен успех в борбата

...
Отборът на Ботев Враца постигна изключително ценен успех в борбата
Коментари Харесай

Ботев Враца вцепени Славия и заплете още повече възела около изпадащите

Отборът на Ботев Враца реализира извънредно скъп триумф в битката си за оцеляване в efbet Лига. Врачани съкрушиха с 2:0 при визитата си един от директните си съперници за място в елита – Славия, и усложниха още повече обстановката за „ белите” от София. И двата гола за гостите паднаха през първата част, когато първо Христо Златински откри резултата в 17-ата минута, а в 36-ата Валери Домовчийски осъществя доста хубав гол, давайки удобен задатък за хората на Веселин Великов.

Успехът изкачи Ботев Враца до 11-ото място във краткотрайното класиране в елита на България, като отборът е с 22 точки. Точно толкоз има и тимът на Славия, само че заради по-лошите си индикатори в директните мачове „ белите” заемат 12-ото място. В идващия кръг Славия ще гостува на различен опашкар - Етър, до момента в който за Ботев Враца му следва тежко домакинство на Черно море, който е в гневна битка за място в Топ 6.

Гостите от Враца стартираха по-активно мача и в петата минута имаха късмет да открият резултата. Тогава Петър Атанасов стреля с десния крайник, само че Светослав Вуцов се намеси доста добре и предотврати сигурен гол. Домакините отвърнаха с мигновена контраакция, а Калоян Кръстев обстрелва вратата на Костов, само че вратарят на врачани също се прояви добре в тази обстановка.

След 17 минути игра Ботев Враца откри реузлтата. Христо Златински осъществя попадение за гостите, откакто бе оставен непокрит вляво на наказателното поле на Славия. Бранител на домакините се хвърли на шпагат, а топката параболично продължи към вратата на Костов. Андреа Христов я почисти напред, само че тя към този момент бе влезнала във вратата на Славия и Ботев Враца откри - 1:0 за гостите.



Изключителен късмет се откри за Славия за изравнителен три минути след записания подобен. Калоян Кръстев се пребори вдясно с Мартин Николов и откри в наказателното поле Михаил Александров, чийто удар обаче бе отразен от Костов. Домакините, разумно, натиснаха, с цел да върнат гола си пасив против Ботев Враца. В 28-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на гостите отдясно, а халфът на Ботев - Аласан Ндиай, засече кълбото, само че я запрати към личната си врата. За негово благополучие, тя се отби в гредата и отиде настрана.

В ответната офанзива и гостите нацелиха гредата на своя противник. Петър Атанасов направи добър пробив отляво и шутира мощно с десния крайник, само че нямаше късмет и топката се отби в гредата на домакините. В 36-ата минута гостите удвоиха своя актив в срещата. Топката бе центрирана от ъглов удар на втора греда, където Аласан Ндиай върна с глава към безусловно непокрития Валери Домовчийски. Той насочи мощен удар с левия крайник, с цел да удвои направи 2:0 за гостите в мача.



В 52-ата минута домакините бяха доста покрай това да отбележат гол. Емил Виячки центрира топката към сътрудника си в защита Андреа Христов, само че капитанът на "белите " от близко пропусна да се разпише. Столичани пробваха да натиснат своя противник и нападна посредством разнородни набези, само че огромни шансове за попречване пред Краси Костов нямаше и врачани запазваха задатъка си към 70-ата минута.

В 72-ата пристигна удар на Димитър Рангелов от дъгата на наказателното поле на Ботев Враца, само че прекомерно лек, с цел да затрудни Костов. Шест по-късно "белите ", само че в черен екип в този мач, стигнаха до добър късмет за гол в срещата. посредством Емил Стоев. Той нахлу отляво във вътрешността в наказателното поле на Ботев Враца и шутира, само че Красимир Костов сподели добра реакция и мазета настрана.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР