Отборът на Борусия Дортмунд допусна загуба с 2:3 при визитата

...
Отборът на Борусия Дортмунд допусна загуба с 2:3 при визитата
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд поведе, но накря загуби от Кьолн в мач с пет гола

Отборът на Борусия Дортмунд позволи загуба с 2:3 при визитата си на Кьолн в мач от осмия кръг на немската Бундеслига.

„ Жълто-черните “ откриха резултата на „ Райненергищадион “ в 31-ата минута, когато Джуд Белингам комбинира с Юлиан Брандт на границата на наказателното поле на домакините. Германският национал проби в пеналтерията на домакините и с изстрел с външната част на ходилото на десния крайник се разписа в далечния низък ляв ъгъл на вратата, защитавана от Марвин Швабе.

Съставът на Кьолн изравни резултата в 53-ата минута. Линтон Маина получи топката на левия фланг и центрира ниско по земя в наказателното поле на гостите от Дортмунд, където Флориан Кайнц с едно косване прати топката в междинната част на опразнената врата.

Домакините направиха цялостен поврат единствено три минути по-късно, когато голмайсторът Канц центрира от ъглов удар в пеналтерията на Борусия, а на първа греда Щефен Тигес с глава прати топката в далечния десен ъгъл на вратата, защитавана от Александер Майер.

Кьолн дръгна с два гола задатък пред „ пчеличките “ в 71-ата минута, посредством Деян Любичич, който с диагонален изстрел от границата на наказателното поле прати кълбото в долния ляв ъгъл на стража Майер.

Том Роте понижи изоставането на Борусия в 78-ата минута, когато негово центриране отляво рикошира в крайници на неприятелски футболист, а топката трансферира вратаря Швабе и се озова в мрежата зад него, само че до повече попадение в срещата не се стигна.

В класирането Борусия Дортмунд е четвърти с 15 точки, до момента в който Кьолн е седми с 13 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР