Отборът на Бетис се изкачи на пето място в Примера

...
Отборът на Бетис се изкачи на пето място в Примера
Коментари Харесай

Над 50 хиляди видяха триумф на Бетис, зелено-белите са пети с отрицателна голова разлика

Отборът на Бетис се изкачи на пето място в Примера след 2:0 над Ейбар в мач от 31-ия кръг, игран пред 50 194 фенове на стадион “Бенито Вийямарин”. Това беше третият най-посетен домашен дуел “вердибланкос” след мачовете с Реал Мадрид и Барселона. Серхио Леон (21) и автогол на Анаиц Арбийя (50) донесоха четвъртата поредна победа на Баломпие. Тимът на Кике Сетиен дръпна с три точки пред градския си противник Севиля и краткотрайно загърби Виляреал. Любопитното е, че макар че са на пета позиции, андалусци не престават да бъдат с негативна голова разлика (52:53).

" De pequeño, yo te empecé a seguir
Poco a poco, me enamoré de ti " #DíaDeBetis #RealBetisEibar pic.twitter.com/8IN2h82CnR
— Real Betis Balompié (@RealBetis) April 7, 2018

Гостите от “Ипуруа” се опитваха да пресират високо и на няколко пъти лишиха топката, само че не последва голова заплаха. В 18-ата минута Рубен Пеня съумя да настигне Кристиан Тейо и да избие в корнер. Минута по-късно Марк Бартра опита да извърши задна ножица, само че не заплаши вратата на Марко Дмитрович. В 21-ата севилци означиха гол. Антонио Бараган изпъкна с превъзходен извеждащ пас, а Серхио Леон матира вратаря, въпреки и при по-малък ъгъл. В 32-ата Манди се появи в решаващия момент, с цел да почисти в корнер. До края на полувремето опитите на “синьо-червените” не донесоха попадение.



В 50-ата минута ново мощно включване на Бараган приключи с гол. Испанецът центрира остро и Анаиц Арбийя самичък насочи в мрежата си за 2:0. На трибуните на препълнение " Бенито Вийямарин " публиката се забавляваше. Футболистите на Сетиен държаха успеха в ръцете си. В 82-ата ветеранът Рубен Кастро пропусна да усили преднината след превъзходен на Андрес Гуардадо. Кастро стреля около гредата. В последна сметка Баломпие справедливо взе трите точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 31 кръг, събота 7 април  Бетис 2:0краен резулат  Ейбар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР