Отборът на Барселона иска да постигне споразумение с Атлетико Мадрид

...
Отборът на Барселона иска да постигне споразумение с Атлетико Мадрид
Коментари Харесай

Барселона иска да реши въпроса с Гризман преди Мондиала

Отборът на Барселона желае да реализира съглашение с Атлетико Мадрид за прехвърлянето на Антоан Гризман преди началото на Световното състезание по футбол в Катар по-късно тази година, оповестява „ Mundo Deportivo “.

Гризман, който сега е чартърен в Атлетико до лятото на 2023-а година, има контракт с Барселона до 2024-а гозива, само че е повече от явно, че отборът от Каталуния не желае той да се връща на „ Камп Ноу “ през идващия сезон. Въпреки че той към момента е първокласен състезател, стилът му на игра не дава отговор на проекта на треньора Шави Ернандес и на първо място високата му заплата би представлявала същински проблем за тима, който се бори да се оправи с финансовите си проблеми преди всичко.

Завръщането на Гризман в Барселона беше наречено „ травматично “ от MD най-много, тъй като обкръжението му към този момент работи върху понижаване трансферната му сума. Следователно, с цел да се избегнат всевъзможни бъдещи инциденти, Барселона се пробва да контракти приятелско съглашение с Атлетико Мадрид. По принцип „ дюшекчиите “ би трябвало да платят 40 милиона евро за францудина следващата година.

Мадридчани обаче са безапелационни, че не желаят да заплащат толкоз доста пари. Това е и повода в съвсем всички срещи от началото на сезона Диего Симеоне да пуска Гризман след 60-ата минута. Действията на „ дюшекчиите “ ядосаха Барселона, чуха се и закани за съд, само че по-късно от „ Камп Ноу “ са помислили трезво и са подготвени да одобряват вид, при който да минимизират загубите си.

Първоначалната концепция на Барселона беше да реализират съглашение преди двата тима да се срещнат за първи път в Ла Лига този сезон, което е при започване на месец януари следващата година. Сега обаче се твърди, че „ каталунците “ желаят да уредят въпроса преди играчът да замине за присъединяване в Световното състезание в Катар, което би трябвало да стартира през месец ноември.

Що се отнася до Атлетико, те знаят, че топката е в тяхното поле. Те знаят, че Барселона е наясно желае да го продаде, тъй като в противоположен случай рискуват да не получат нищо за третата най-скъпа покупка в историята си. Очакванията са, че столичани са подготвени да извадят най-много към 20 милиона евро за Гризман, само че към този момент те не бързат да вземат решение въпроса.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР