Отборът на Бърнли сътвори малко очаквано геройство, след като успя

...
Отборът на Бърнли сътвори малко очаквано геройство, след като успя
Коментари Харесай

Храбрият Бърнли не се даде и на Сити, кошмарни пропуски провалиха гражданите

Отборът на Бърнли сътвори малко предстоящо мъжество, откакто съумя да спре намиращата се в топ форма селекция на Манчестър Сити. Двубоят на " Търф Мур " приключи при резултат 1:1, като от него по-недоволни би трябвало да са гостите. Селекцията на Пеп Гуардиола можеше да завърши срещата с експресивен триумф, само че вместо това поредност от кошмарни пропуски, лишиха " жителите " от трите точки надалеч от вкъщи.



Резултатът бе открит в 22-ата минута, когато Данило даде задатък за Сити с прословут гол от далечна отдалеченост. След поредност от пропилени положения, най-много от Рахийм Стърлинг, Сити се огъна и позволи изравняването 8 минути преди края. Резервата на Бърнли - Лоутън центрира майсторски за Гудмундсон, който се изплъзна от персоналния си надзирател и елегантно фиксира крайното 1:1.

Манчестър Сити остава на първото място с актив от 71 точки, като към този момент няма цялостен триумф в трето следващо посещение. Бърнли си остава на седмата позиция с 36 пункта.

 Снимка 338060
Източник:

Сити не загуби никакво време и мигновено наложи офанзивния си почерк на " Търф Мур ". Резултатът можеше да бъде открит още през първия четвърт част, само че страховит малшанс застигна капитана Венсан Компани. Отбраната на Бърнли увисна при центриране към белгиеца, който обаче закъсня с елементи от секундата и вместо да допре коженото кълбо, здравенякът влетя в тялото на стража Ник Поуп.

Късметът напусна домакините в 22-ата минута, когато " жителите " на Гуардиола справедливо поведоха в резултата. Дошлият от Реал (Мадрид) - Данило изпъкна с прословут гол, откакто с фалцов удар от сериозна отдалеченост, заби коженото кълбо в горния ляв ъгъл Бърнли.

Постепенно хората на Шон Дайш пробваха да погледнат малко по-смело към вратата на Сити. На два пъти положителни положения се откриха пред централния бранител Бен Мий, само че изстрелите му с глава по този начин и не намираха задачата.

 Снимка 338058
Източник:

В 38-ата минута Кевин Де Бройне потегли на независим рейд през центъра, приключи с тежък шут, отразен с тъга от Поуп. Отбитата топка срещна тялото на Агуеро, който обаче не задоволително квалифициран за изненадващия късмет и пропусна да сътвори голова добавка. Малко преди последния съдийски сигнал за полувремето, Кун имаше още една добра опция да означи. И тук обаче футболните богове не бяха благоразположени и опитът му за техничен удар от дребен ъгъл, приключи със избавяне от вратаря.

Събитията на терена не се трансформираха и след паузата. Първото преференциално състояние за Сити пропиля Рахийм Стърлинг, който от точката на дузпата прати удара си високо в навън. Данило пък опита да вкара гол-близнак на попадението си от 22-ата минута, само че този път техничният му изстрел бе избит с една ръка от Поуп.

 Снимка 338057
Източник:

Голямата пакост за Сити можеше да се случи в 69-ата минута. Венсан Компани позволи грандиозна неточност в защита, която разреши на съпернка да провежда бърза контраофанзива. Тя приключи с извеждащ пас към новото попълнение Аарън Ленън, който шутира от 13 метра. С неповторима интервенция тук обаче изпъкна вратарят на " жителите " Едерсон Мораеш, който леко отклони коженото и то избавително се удари в горната греда.

Публиката на " Търф Мур " стана очевидец на нещо рядко срещано в Премиър лийг. В 71-ата минута Рахийм Стърлинг направи може би пропуща на годината, откакто малко пред голлинията не съумя да насочи подаване на Кайл Уокър към изцяло опразнения от Поуп ъгъл.

И по този начин се стигна до основната 82-а минута в мача, когато множеството пропуски на Сити им изиграха неприятна смешка. Бърнали провежда добра офанзива. Резервата Лоутън центрира към Гудмундсон, който изпревари персоналния си надзирател и с безмилостен изстрел матира Едерсон за крайното 1:1.

 Снимка 338059
Източник:

В идващия кръг на Манчестър Сити следва домакинство на Лестър. Интригата ще е налице, защото преди дни и двата отбора не можаха да се схванат за прехвърлянето на алжирската звезда Рияд Марез. Бърнли пък гостува на предпоследния, само че намиращ се във напредък отбор на Суонзи.

 Снимка 338056
Източник:

БЪРНЛИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1

0:1 Данило (22 " ), 1:1 Гудмундсон (82 " )

СТАДИОН : " Търф Мур "

СЪДИЯ : Мартин Аткинсън

БЪРНЛИ : Поуп, Бардсли, Лонг, Мий, Тейлър, Корк, Гудмундсон, Хендрик, Барнс, Воукс, Ленън (резерви: Лингаард, Уестууд, О " Нийл, Н " Коду, Арфийлд, Лоутън, Уелш)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Компани, Отаменди, Уолкър, Данило, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Силва, Агуеро (резерви: Браво, Адарабиойо, Лапорт, Зинченко, Туре, Диас)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР