Отборът на Бърнли продължи със силното си представяне от началото

...
Отборът на Бърнли продължи със силното си представяне от началото
Коментари Харесай

Бърнли отказа Нюкасъл и излезе седми във Висшата лига

Отборът на Бърнли продължи със мощното си показване от началото на сезона във Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Шон Дайш записаха нов триумф в шампионата, а този път в жертва на отбора падна Нюкасъл.

В мач без особени футболни достолепия, домакините се постановиха с минималното 1:0, а голът за триумфа вкара ирландския национал Джеф Хендрик.

Единствения гол в срещата падна едвам в 74-ата минута, а преди този момент чистите голови положения в мача съвсем липсваха. Най-добрата опция за гостите от Нюкасъл бе на сметката на Айозе Перес, чийто удар бе избавен от Ник Поуп в 50-ата минута.

Победният гол за Бърнли в мача пристигна след неточност при изнасянето на топката от страна на Нюкасъл. Домакините лишиха и проведоха бърза контраофанзива, при която Робърт Елиът избави единия от ударите, само че при последвалото прелестно центриране на Гудмундсон отдясно, към безусловно непокрития Хендригк, вратарят нямаше какво да направи.

В последния четвърт част футболистите на Нюкасъл хвърлиха всичко в предни позиции, само че стражът на Бърнли Поуп сподели класа и съумя да резервира вратата си суха.

С скъпите три точки през днешния ден, отборът на Шон Дайш се изкачи на седмото място във краткотрайното класиране на Висшата лига, изравнявайки се по точки с шестия Ливърпул. Нюкасъл пък се смъкна до деветото място в таблицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР