Отборът на България се класира на трето място на междупарламентарния

...
Отборът на България се класира на трето място на междупарламентарния
Коментари Харесай

Отборът на българския парламент се класира трети на футболен турнир в Турция

Отборът на България се класира на трето място на междупарламентарния шампионат по футбол в Анталия, отдаден на 100-годишнината от основаването на турската република.

Освен домакините в него участваха още Румъния, Унгария, Азербайджан и Грузия. Нашият тим е формиран от представители на всички парламентарни групи, и парламентарни сътрудници.

Нашите бяха сложени в една група с Турция и Унгария, и се показаха почтено в това съревнование, макар че бяха оптимално възпрепятствани от домакините.

Селекционер на българския тим е някогашният състезателен министър Красен Кралев, а капитани Джейхан Ибрямов и Красимир Вълчев.

В първия ден българите дойдоха в 5,00 часа сутринта в Анталия и бяха неприятно сюрпризирани от уредниците да проведат две срещи - против " маджарите " в 10,00 и против домакините от Турция в 15,30.

Според предварителната стратегия нашите трябваше да играят единствено един мач против парламентарния тим на Унгария в късния следобяд.

Макар и много изморени, нашият тим направи мощен мач и победи Унгария с 4:1. Даниел Александров и Борис Борисов дадоха преднина от 2 гола през първото полувреме, само че съперникът понижи резултата.

Последваха две нови попадения в края на мача на Даниел Александров и Станислав Богдански за крайното 4:1.

В дуела с Турция, за която това бе първи за деня, нашите бяха съществено порязани от локален рефер с отсъждането на несъществуваща дузпа през първото полувреме за 2:0, като две минути преди този момент бяха позволили гол след единствената си неточност в защита. За неверното присъждане на рефера се видя и в директното предаване на дуела по TRT. На почивката непосредствено от летището на терена излязоха преди малко пристигналите в Анталия асове в нашия тим Красимир Вълчев, Жечо Станков и Младен Шишков. През второто полувреме България понижи резултата посредством Емил Евтимов, само че времето не стигна за поврат.

Така родният парламентарен тим се класира за мача за третото място с Азербайджан. Представителите на някогашната руска република, обаче не се явиха и без битка България завоюва бронзовите медали.

На финала се срещнаха Румъния и Турция, като историята от дуела с България се повтори. Отново отсъдена несъществуваща дузпа даде опция на домакините да стигнат до 1:1 в постоянното време. При ударите от бялата точка, обаче северните ни съседи бяха по-точни. Победния гол заби депутатът с български генезис Георги Наков.

България готви през пролетта нов междупарламентарен шампионат, на който ще бъде хазаин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР