Администрацията на Байдън може да даде на Израел важна разузнавателна

...
Администрацията на Байдън може да даде на Израел важна разузнавателна
Коментари Харесай

Вашингтон готов да разкрие на Израел къде се укрива лидерът на Хамас, но при условия

Администрацията на Байдън може да даде на Израел „ значима разследваща информация “ за местонахождението на висши водачи на Хамас, в случай че се съгласи да отсрочи от дълго време обещаната огромна военна интервенция в Рафах, най-южният град на Ивицата Газа Рафа.

В. „ Вашингтон пост “ цитира четирима неназовани източника, които споделят, че Съединени американски щати „ оферират скъпа помощ на Израел, в това число значима разследваща информация, с цел да помогне на израелската войска да дефинира местоположението на водачите на Хамас и да открие скритите тунели на групировката “, в случай че се въздържи от офанзивата против Рафах. Администрацията е предложила да помогне и за слагането на огромни палаткови лагери за палестинците, евакуирани от Рафа, както и за построяването на инфраструктура за даване на филантропична помощ.

Висш чиновник на администрацията, осведомен с полемиките, беше представен да споделя, че Израел е дал гаранции, че войските на израелските отбранителни сили няма да влязат в Рафа, преди да изтегля към 800 000 от към 1 милион палестинци, укриващи се там на фона на продължаващата война в Газа.

Коментарите на представителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби на брифинг в четвъртък изглеждаха в сходство със известието, въпреки той означи, че такава разследваща информация към този момент е била предоставена на Израел.

Съобщението на вестника пристигна, откакто двама чиновници, осведомени с въпроса, споделиха на The Times of Israel в петък, че водачът Синвар не се крие в Рафах, цитирайки наскорошни оценки на разузнаването, които засякоха водача на Хамас в подземни тунели в региона на Хан Юнис.

Премиерът Бенямин Нетаняху даде обещание да стартира огромна атака в Рафах, като твърди, че интервенцията е от значително значение за побеждаването на Хамас, който има четири от останалите си шест дейни батальона, ситуирани в града. В началото на седмицата Израел стартира интервенция за завладяване на палестинската страна на пропускателния пункт Рафа, който съгласно него се употребява за терористични цели. Оттогава пропускателният пункт е затворен, като Израел не предлага график за повторното му отваряне за доставка на помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР