Отборът на България може и да има сигурно място във

...
Отборът на България може и да има сигурно място във
Коментари Харесай

България с важен за бъдещето си мач срещу Словения

Отборът на България може и да има несъмнено място във етапа на директните елиминации на Европейското състезание по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин дружно с Израел, Северна Македония и Италия, само че това не значи, че днешния дуел против Словения няма да бъде от голяма важност.

В последния си дуел от предварителна група „ Б “ воденият от селекционера Пламен Константинов състав ще се бори за по-добро класиране в група, което бъде да предложи по-лек противник на 1/8-финала, които още веднъж ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. При възможна победа над Словения, без значение от резултата, „ лъвовете “ ще съумеят да прескочат отбора на Хърватия и да завършат на второто място в групата. При загуба има късмет отборът ни да падне на четвъртата позиция, което би означавало среща с Франция на осминафинала по-късно тази седмица. Всички тези сюжети обаче ще зависят и от развоя на дуела сред Испания и Украйна, който ще стартира в 17:30 часа.

До момента българите записаха две победи с по 3:1 против Финландия и Украйна и отстъпиха със същия резултат на Испания и Хърватия. Така във краткотрайното класиране те заемат третото място с актив от 6 точки и по осем извоювани и изгубени гейма.

Словения пък е безапелационният доминатор в групата, като досега има записани четири безапелационни победи и изгубен единствено един гейм. След триумфа си нощес над Хърватия словенците си подсигуряваха първото място в групата и среща с четвъртия от група „ Д “, която се играе в Тел Авив (Израел).

По-рано тази година двата отбора се срещнаха в Лигата на нациите. Тогава успеха беше за България, която се наложи с безапелационното 3:0 в японския град Нагоя.

Срещата сред България и Словения, с която ще приключи програмата на група „ Б “ на Евроволей 2023 във Варна стартира в 20:30 часа довечера.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР