Президентът на САЩ Джо Байдън отправи първо публично предупреждение, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отправи първо публично предупреждение, че
Коментари Харесай

Джо Байдън: Ще спрем доставките на някои оръжия, ако Израел нападне Рафах


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи първо обществено предизвестие, че страната му ще спре доставките на някои типове оръжия за Израел, в случай че бъде подхваната военна интервенция в град Рафах, в най-южната част на линията Газа.

" Няма да предоставяме бомби и артилерийски снаряди, " декларира Байдън в изявление за CNN часове, откакто стана ясно, че в символ на противоречие с дейностите на израелската войска в Рафах.

По първична информация са блокирани доставките на 1800 бомби от 900 кг и още 1700 бомби от 225 кг.

Използването на сходни оръжия в градовете е измежду главните рецензии против дейностите на израелската войска при ответната интервенция след нападението на " Хамас " от 7 октомври 2023.

" С тези бомби в Газа са убивани цивилни. Обясних напълно ясно, че в случай че влязат в Рафах, няма да им дам оръжията, с които до момента са работили в Рафах, в другите градове, " атегоричен е Байдън в изявлението.

По думите на Байдън Съединени американски щати ще продължи да обезпечава оръжия, нужни на Израел, с цел да се пази, в това число за системата за противовъздушна защита " Железен купол ", само че в случай че израелски войски нахлуят в Рафах, всички останали доставки ще спрат.

" Ние не сме срещу сигурността на Израел. Ние сме срещу опцията да стартира война в този регион, " споделя той.

Съединени американски щати към този момент предизвести, че военна интервенция в Рафах, където към момента живеят стотици хиляди палестинци и бежанци от други градове на линията Газа, търсещи леговище от войната, може да докара до доста цивилни жертви.

Израелската войска предприе тази седмица " лимитирана интервенция " в Рафах. В понеделник Израел подреди евакуацията на към 100 000 поданици на града аради желанията си да навлезе в града, с цел да нападна бойци на " Хамас ".

Миналата седмица израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че плануваната атака ще се реализира, без значение от това дали в някакъв миг бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците, взети от " Хамас ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР