Отборът на Атлетико (Мадрид) спечели с минималното 1:0 градското дерби

...
Отборът на Атлетико (Мадрид) спечели с минималното 1:0 градското дерби
Коментари Харесай

Гол от дузпа донесе победата на Атлетико в Дербито на Мадрид

Отборът на Атлетико (Мадрид) завоюва с минималното 1:0 градското дерби против новокоронясания първенец на Испания Реал (Мадрид) в среща от 35-ия кръг на Ла Лига.

В воин за " дюшекчиите " се трансформира Яник Ферейра Караско, който осъществя единственото попадение в срещата, вкарвайки от дузпа в края на първата част.

Отново белгиецът имаше страхотна опция да удвои задатъка на своя отбор в 77-та минута, само че изстрелът му се отби от страничната греда.

На другата врата пък на Ян Облак на няколко пъти му се постановяваше да показва невероятния си инстикт, с цел да резервира успеха на Атлетико. На два пъти словенският пазач отрази рискови удари на Федерико Валверде, а четири минути преди края на постоянното време му се наложи да прави избавяне и след осъществяване на Марко Асенсио от директен свободен удар.

В последна сметка тимът на Диего Симеоне устоя и по този начин реализира първата си победа в " Дербито на Мадрид " в шампионата от шест години насам.

Освен това със извоюваните три точки " дюшекчиите " са към този момент на шест пункта пред Бетис в борбата за последното място в зона Шампионска лига.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР