Отборът на Атлетико Мадрид се класира за осминафиналите на Лига

...
Отборът на Атлетико Мадрид се класира за осминафиналите на Лига
Коментари Харесай

Атлетико на 1/8-финал в ЛЕ, Гамейро носи нова радост

Отборът на Атлетико Мадрид се класира за осминафиналите на Лига Европа, откакто и в реванша реализира триумф над ФК Копенхаген, този път с минималното 1:0. Така след успеха с 4:1 в първата среща и с общ резултат 5:1 „ дюшекчиите “ към този момент мислят за идната фаза.

Момчетата на Диего Симеоне, сходно на предходния дуел, превъзхождаха осезаемо противника си, а единствения гол означи Кевин Гамейро. Той бе покрай осъществяване и на втори, само че не съумя стражът на датчани се оправи вещо и опази мрежата си.

Срещата стартира добре за мадридчани, които поведоха след седем минути игра. Кевин Гамейро се измъкна доста хитро от противниковата защита и с мощен изстрел от зоната пред дъгата на наказателното поле откри за 1:0.

До края на полувремето „ дюшекчиите “ направляваха събитията по терена, а в 14-ата минута спретнаха нова добра офанзива, възползвайки се от неточност на противник. Фернандо Торес откри пространство да стреля, само че ударът му бе отразен.

Копенхаген опита да „ покаже зъби “ в 50-ата минута, когато Пиерос Сотитиу пое една топка, залъга отбраната пред себе си, само че ударът му по посока на вратата бе съвършено отразен от Ян Облак.

В 64-ата минута Кевин Гамейро можеше да наниже и втори гол, само че ударът му бе изчистен в корнер, от който не произлезе нищо.

До края мачът се доиграваше, а испанците съумяха да опазят нежния си задатък.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР