Отборът на Аталанта определено ще посрещне първия си мач в

...
Отборът на Аталанта определено ще посрещне първия си мач в
Коментари Харесай

Сапата композира победния марш на Аталанта в сетния миг

Отборът на Аталанта несъмнено ще посрещне първия си мач в Шампионска лига през седмицата в приповдигнато въодушевление. Хората на Джан Пиеро Гасперини по впечатляващ метод измъкнаха победа 2:1 против Дженоа в третия кръг и огорчиха домакините в срещата, които не бяха губили в предните си две срещи. Драмата на „ Луиджи Ферарис” беше от най-висока класа, защото в продължението генуезци изравниха от дузпа, но преди неговия край Дуван Сапата с извънреден гол донесе скъпи три точки за „ бергамаските”.

Срещата имаше повече от взривоопасно начало, като още в 4-ата минута гол на домакините беше анулиран поради засада. Десет минути по-късно пристигна отговорът на Аталаната, като изстрел с глава на Дуван Сапата прелетя на сантиметри около дясната греда. В 17-ата колумбиецът още веднъж се оказа на чиста стрелкова позиция, като и този път в осъществяването му липсваше решаващата доза акуратност.

Дженоа на собствен ред сътвори неприятности посредством Иван Радованович, който насочи яростен шут от отдалеченост. Топката насмалко да обърше боята от външната страна на дясната греда.

В 36-ата минута Сапата извърши следващ нехарактерен за себе си пропуск. Добрата композиция на „ бергамаските” му разреши да обстрелва задачата от непосредствена непосредственост. Вратарят Андрей Раду обра овациите с невероятна интервенция. Той още един път преди почивката се погрижи за запазването на нулевото реми, като мигове по-късно отби над гредата рисково воле на Марио Пашалич.

Второто полувреме продължи да се развива в същото двуостро движение. Кристиан Куоаме изтърва първия преференциален късмет единствено секунди след подновяването на играта, а пък за Аталанта пропуски в границите на броени секунди направиха капитана Папу Гомес и Ханс Хатебур.

Така в 60-ата минута Джан Пиеро Гасперини направи позната промяна, включвайки новото попълнение Луис Муриел в игра. Секунди по-късно Дуван Сапата беше повален в наказателното поле на противника и Аталанта получи дузпа. Тъкмо Муриел застана зад кълбото и не трепна – 0:1.

Голът нямаше по какъв начин не докара до смяна на игровото лице на Дженоа, който стартира да оставя много пространства в своя гръб. В 77-ата минута беше цяло знамение, че Раду още веднъж съумя да отчае Сапата, който нанесе мощен шут след добър собствен рейд в наказателното поле.

В 83-ата минута за момент гостите помислиха, че са решили всички. Папу Гомес с доста ловък пас в кулоар изведе Робин Госенс отляво в наказателното поле, а германецът с известна доза късмет прокара топката през краката на вратаря. Съдиите обаче към този момент бяха вдигнали флага за засада и по този начин резултатът се резервира 0:1.

Именно това решение се оказа основно, тъй като в последната минута от срещата Куоаме получи ниско центриране отдясно и овладя топката малко несръчно. Повдигането ѝ от земята се оказа основно и котдивоарецът мина около Джимшити, след което падна на тревата. Реферът беше безапелационен в отсъждането на дузпа, въпреки че гостите гневно стачкуваха. След като пристрастеностите се уталожиха, Доменико Кришито извърши наказателния удар с мощен шут в средата – 1:1.

Нищо обаче не можеше да приготви домакините за развръзката надълбоко в 4-минутното продължение. Мартен де Роон напредна с топката към дъгата и откри Сапата отвън наказателното поле. Само момент беше необходим на колумбиеца да овладее и реши, че е получил прекалено много място. Последва гръмотевичен шут с десния крайник, който срещна напречната греда и се оплете в мрежата – 1:2.

Във краткотрайното класиране Аталанта събра 6 точки и излезе на 5-о място. Дженоа пък е 9-и с 4 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР