Отборът на Астън Вила е първият финалист в турнира за

...
Отборът на Астън Вила е първият финалист в турнира за
Коментари Харесай

Астън Вила стигна финал за Купата на лигата

Отборът на Астън Вила е първият финалист в шампионата за Купата на лигата в Англия. Отборът от Бирмингам победи с 2:1 в изключителна драма Лестър и с общ резултат 3:2 стигна до борбата за трофея на " Уембли ", където ще се изправи против спечелилия в мача сред Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Aston Villa will play in their 9th League Cup final - only Liverpool have played in more:
12 Liverpool
9 Aston Villa, Man Utd
8 Arsenal, Chelsea, Tottenham pic.twitter.com/i7lvWcUgOv
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) January 28, 2020
Успехът за Вила не пристигна по никакъв начин елементарно. Двата отбора изиграха доста динамичен дуел, като преди почивката Вила поведе още в 11-ата минута, откакто Мат Таргет приключи добра офанзива и пас на Джак Грийлиш. Пред вратата на домакините беше много горещо, а пропуски за " лисиците " направиха Келечи Ихеаначо и Джеймс Мадисън. След почивката настойчивостта на гостите се отплати в 72-ата минута, когато Лестър изравни посредством Келечи Ихеаначо.

Нигерийският нападател на " лисиците " засече центриране отляво на Харви Барнс и с лекост преодоля стража на бирмингамци. Вила устоя натиска на гостите и мачът вървеше към осъществяване на дузпи, когато в добавеното време след композиция сред запасите Махмуд Хасан - Трезеге и Ахмед Ел Мохамади се стигна до победното попадение.

До края Лестър обезверено се опита да стигне до равнене, само че не стигна до нищо рисково. След последния съдийски сигнал почитателите нахлуха на терена, с цел да отпразнуват с футболистите класирането на финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР