Отборът на Арсенал завърши на осмо място сезона във Висшата

...
Отборът на Арсенал завърши на осмо място сезона във Висшата
Коментари Харесай

Край на лошата кампания за Арсенал, Уотфорд и Борнемут изпаднаха от Премиър лийг

Отборът на Арсенал приключи на осмо място сезона във Висшата лига. " Топчиите " надделяха Уотфорд с 3:2, само че този триумф не ги топли по никакъв метод, защото не съумяха да изпълнят в началото афишираната си цел - класиране в Шампионската лига. Поражението пък костваше позициите на техния конкурент в елита. Към Чемпиъншип също по този начин поема и Борнемут. Ето повече детайлности:

Началото за Арсенал бе стремително , откакто те поведоха още в 5-ата минута посредством Обамеянг. Габонецът беше прецизен от дузпа, отсъдена поради фаул в наказателното поле против Лаказет. Уотфорд разбра, че ще поеме към Чемпиъншип в 24-ата, когато " жълто-черните " към този момент изоставаха с два гола.
 Снимка 489654
Източник:

Обамеянг показва взор върху играта и комбинира с Тиърни. Шотландският национал насочи относително нерешителен изстрел, само че кълбото влетя в мрежата на опитния Бен Фостър.
 Челси финишира под №4 след скъп домашен триумф против Уулвс
Челси финишира под №4 след скъп домашен триумф против Уулвс

" Сините " победиха с 2:0 на " Стамфорд Бридж "

Оба Оба продължи да наваксва изоставането си в битката за голмайсторския приз с ново попадение в 33-ата минута. Африканецът осъществя доста красиво със задна ножица, откакто пое с тил към голлинията и акробатично сътвори класиката.

До паузата Уотрфорд върна едно попадение посредством Дийни от дузпа, само че това не промени по никакъв метод развоя на събитията на " Емиратс ".

След паузата силите на " стършелите " стигнаха само за още едно попадение, дело на Уелбек.

Другият изпадащ отбор е този на Борнемут . " Черешките " на Еди Хау приключиха страхотното си премеждие в Премиър лийг с победа. " Червено-черните " завоюваха гостуването си на Евертън с 3:1, само че това не се оказа задоволително за тяхното избавление . Всичко това поради отрицателния резултат от мача Уест Хям - Астън Вила , където бирмингамци трябваше да изгубят, а в последна сметка приключиха при реми 1:1.
 Снимка 489666
Източник:

Но да се върнем на " Гудисън Парк ". Борнемут показва своя пряк футбол и добра успеваемост като посетител, а в ролята на голмайстори влязоха Кинг от дузпа, Соланке и Станислав. Между техните попадения за Евертън съумя да се разпише Мойс Кийн. " Карамелите " още веднъж обаче бяха безпределно апатични, бидейки в цялостен синхрон с представянето си през съвсем целия сезон.
 Манчестър Юнайтед победи Лестър с 2:0 във Висшата лига
Манчестър Юнайтед се завърна в Шампионската лига!

" Червените дяволи " финишираха под №3 във Висшата лига след решителен триумф над Лестър

На " Лондон стейдиъм " насладата беше за Астън Вила . Момчетата на Дийн Смит откраднаха скъпа точка при визитата си на към този момент избавилия се отбор на Уест Хям. Двата клуба направиха екшън в последните минути на срещата, когато сред 84-ата и 85-ата си размениха по едно попадение посредством Грийлиш за Вила и Ярмоленко за " чуковете ".
 Снимка 489667
Източник:

Другият тим, който изпада от елита е Норич.

АРСЕНАЛ - УОТФОРД 3:2

1:0 Обамеянг -дузпа (5 " ), 2:0 Тиърни (24 " ), 3:0 Обамеянг (33 " ), 3:1 Дийни -дузпа (43 " ), 32 Уелбек (66 " )

ЕВЕРТЪН - БОРНЕМУТ 1:3

0:1 Кинг (13 " ), 1:1 Кийн (41 " ), 1:2 Соланке (45+1 " ), 1:3 Станислас (80 " )

УЕСТ ХЯМ - АСТЪН ВИЛА 1:1

0:1 Грийлиш (84 " ), 1:1 Ярмоленко (85 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР