Отборът на Англия постигна втора победа на Европейското първенство за

...
Отборът на Англия постигна втора победа на Европейското първенство за
Коментари Харесай

Англия се класира за 1/4-финалите на Европейското по футбол за младежи

Отборът на Англия реализира втора победа на Европейското състезание за младежи до 21 години, което се организира в Румъния и Грузия, и си подсигурява присъединяване във втората фаза. Англичаните стигнаха до триумф с 2:0 над Израел с помощта на головете на крилото на Нюкасъл Антъни Гордън в 15-ата минута и на Емил Смит-Роу от Арсенал в 68-ата. Англичаните си подсигуряват и първото място, което им отрежда за противник на четвъртфинала приключилия на 2-о място в група А.

Така с 6 точки те оглавиха група С. На 2-о място с 3 е Чехия, която през днешния ден направи необикновен мач и съумя да прекърши Германия с 2:1 с помощта на гола на бранителя Мартин Витик две минути преди края на постоянното време. Вацлав Сейк от Спарта (Прага) откри в 33-ата минута. Въпреки че германците изпълняваха ъглов удар, Васил Кушей пое изританата топка и с бърза контраофанзива я пусна към противниковата врата. Прецизното му подаване откри нахлуващия на скорост Сейк и той а прати в мрежата. В 39-ата минута можеше да стане 2:0, когато Матей Валента се опита да вкара топката във вратата след центриране на Карабец, само че бутането му с гърди не беше в очертанията на вратата. В 70-ата минута Германия изравни с мощния удар с левия крайник на Анджело Стилер, само че три минути преди края на срещата Мартин Витик засече топката след центриране на резервата Матей Юрасек от корнер.

Германия и Израел имат по 1 точка, само че триумф на чехите над израелския състав в последния кръг им подсигурява продължение напред.

В група D три тима се подредиха с по 3 точки преди да се изиграе четвъртата среща в потока сред Норвегия и Франция. В ранната среща през днешния ден Италия победи Швейцария с 3:2, откакто вкара три гола за едно полувреме. Победно се оказа попадението на левия бранител на Емполи Фабиано Паризи в добавеното време на първата част, което е и негово първо на интернационалната сцена.

Швейцария и Италия имат по 3 точки от една победа и една загуба, а Франция също има три, само че по-късно през днешния ден ще изиграе втората си среща със скандинавците.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР