Отбор от 20 ученици на видинската езикова гимназия е удостоен

...
Отбор от 20 ученици на видинската езикова гимназия е удостоен
Коментари Харесай

Учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин представят България в Страсбург

Отбор от 20 възпитаници на видинската езикова гимназия е почетен със специфичната премия на Представителството на Европейския парламент в България да взе участие на 1 юни в Европейското младежко събитие 2018 в Страсбург, а на 2 юни да бъде представител на България в Екологичен потенциал, в стратегия ЕВРОСКОЛА.
Възпитаниците на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ се срещнаха с кмета на община Видин Огнян Ценков в залата на Общинския съвет преди заминаването си. На срещата участваха шефът на учебното заведение Любомир Георгиев, учителите Валя Александрова (ръководител на евроклуба в гимназията) и Наталия Василева, журналистът Лидия Каменова, която снима филм за Българска национална телевизия, отразяващ присъединяване на нашите представители в Страсбург.
Огнян Ценков изрази своята наслада, че видински възпитаници са удостоени с такава висока чест. „ Сигурен съм, че сте извънредно разчувствани и осъзнавате огромната отговорност, която ви следва. Аз имам вяра във вашата просветеност и гений, във вашата безупречна известност. Моята повеля е да помните, че пътят ви потегля отсам – от нашия хубав крайдунавски старопрестолен град, с богата хилядолетна история и прелестни хора. А вие сте неговото бъдеще “ – съобщи кметът.
Той подари книга – първокласно издание за България, в което има също информация и фотоси от Северозападния район и от Видин, с пожеланието да я показват в Европейския парламент, с цел да опише какви естествени, културни и исторически благосъстояния крие античната ни земя. „ Гордея се с вас. Бъдете българи, бъдете европейци! На добър час! “ – сподели Ценков.
ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ е единственото учебно заведение от България, което ще показа страната на огромния юношески конгрес в Страсбург. Мисията на нашата група е да разпространява забележителностите на Видинския край измежду всички младежи, учители и институции от Европа, с които ще поддържа връзка на 1 и 2 юни там.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР