Отбелязва се, че в момента тялото на украинския войник се

...
Отбелязва се, че в момента тялото на украинския войник се
Коментари Харесай

Показен разстрел на невъоръжен украинец след думите „Слава на Украйна“ /видео/

Отбелязва се, че сега тялото на украинския боец се намира във краткотрайно окупираната територия. Окончателното потвърждаване на самоличността му ще бъде открито след връщане на тялото и съответните експертизи.

 

Командването на 30-та обособена механизирана бригада и братята на Героя изричат откровени съболезнования на фамилията и околните му. " Възмездието за нашия Герой ще бъде неизбежно “, означават от бригадата.

 

Както заяви УНИАН, на 6 март в обществените мрежи беше публикувано видео, на което съветски бойци прострелват невъоръжен украински боец, откакто той споделя: " Слава на Украйна! "

 

Ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак разяснява видеото, отбелязвайки, че „ военните закононарушения се култивират в Русия и се избелват от тяхната агитация и легенди за „ нацистите “. Той акцентира, че ще има отмъщение за всяко такова военно закононарушение и никой не може да се скрие от него.

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани прокурора на Международния углавен съд Карим Хан да проверява стрелбата по украински боец от руснаци.

 

Комисарят на Върховната рада по правата на индивида Дмитро Лубинец изпрати видеозапис на изтезанието на украински боец от руснаци на интернационалните сътрудници и сътрудниците си омбудсмани.

 

Службата за сигурност на Украйна е разкрила произвеждане за изтезанието на украински военнопленник от окупаторите.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР