Отбелязва се бум на застрахователните измами с коли у нас.

...
Отбелязва се бум на застрахователните измами с коли у нас.
Коментари Харесай

Ето как изобретателни измамници въртят страшни далавери с коли и застраховки

Отбелязва се взрив на застрахователните измами с коли у нас. Близо 20% от кражбите на коли са фиктивни, демонстрират данните на полицията. Собствениците ги дават за разфасоване в автоморгите, а по-късно прибират застрахователната награда, настояват проверяващи, представени от bTV.
Кражбата на кола за спешна помощ в Пловдив също е фиктивна. Прибира я не автокрадец, а притежател, който я е дал на лизинг, само че не си е получил вноските.

Снимка: btvnovinite.bg
По сходна скица стават и измамите в бизнеса с „ Kаското” на междинния клас коли.
„ Автомобил, който е механически нередовен и ремонтът му коства една забележителна сума, жителят взема решение да го разгласи за откраднат, вместо да си го поправи”, изясни Антон Дерменджиев от бранш „ Автокражби” на Столична дирекция на вътрешните работи.
В моргите колите се изкупуват съвсем на безценица, по-късно се разфасоват и продават на части.
„ Ако автомобилът е застрахован за 10 хиляди лв., те го взимат за 1000 лв., 1500 таван. За жителя е значимо да го пласира някъде, парите ще си ги вземе от застрахователната компания”, обясни Дерменджиев.
„ Обикновено този вид измами се случват с коли с по-значителна стойност – за 30-40, даже 100 хиляди лева”, съобщи Кирил Бошов, изпълнителен шеф н азастрахователна компания.
Другият шлагер са схемите с подправени произшествия.


Бошов демонстрира фотография на кола след ПТП през септември 2016 година в Съединени американски щати и фотография от оглед след осъществено ПТП на 3 април 2017 година в България. „ Сами виждате, че става въпрос за един автомобил”, уточни Бошов.

Вече смачканите в чужбина возила се записват у нас, а по-късно измамниците инсценират злополука и прибират застраховката. От сектора признават, че вредите им са за стотици хиляди годишно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР