отбелязаха 100-ия си пореден ден, в който демонстрантите осъждат широко

...
отбелязаха 100-ия си пореден ден, в който демонстрантите осъждат широко
Коментари Харесай

Euronews: Евродепутати застават зад протестите срещу корупцията в България

отбелязаха 100-ия си следващ ден, в който стачкуващите осъждат необятно публикуваната корупция. За това в преглед на последните антиправителствени митинги, акцентирайки върху корупционните практики в страната.
Според обявата, главния акцент в митингите е осъждането на необятно публикуваната, надълбоко вкоренена корупция и деградацията на правилото на правовата страна.
 Протест ще блокира бул. ”Цариградско шосе ” през днешния ден Протест ще блокира бул. ”Цариградско шосе ” през днешния ден
На снощния митинг уредниците предизвестиха, че на 18 октомври - неделя, сред 16 ч. и 20 ч., ще затворят бул. ”Цариградско шо...
Те приканват дясноцентристкото държавно управление на премиера Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев да подадат оставка поради изказванията, че са позволили олигархична мафия да поеме контрола над балканската страна.
Протестиращите споделят още, че им е писнало от метода на ръководство на Борисов, който е отпред на три следващи държавни управления от 2009 година насам.

В последните митинги и декларират, че всяка смяна в България би трябвало да пристигна под формата на избори при започване на идната година.
 Клеър Дейли: Вие ще измененията България, не Европейски Съюз, Русия или Съединени американски щати Клеър Дейли: Вие ще измененията България, не Европейски Съюз, Русия или Съединени американски щати
„ Не е елементарно, само че нещата са почнали и нищо към този момент няма да е същото. Направихте по този начин, че вашите гласове да се чуят тук-там, където...
Борисов предложи промени на конституцията, които бяха оповестени от протестиращите като средство за задържане на държавното управление му на власт до идващите избори.
Освен че България е оповестена за най-корумпираната от 27-те страни в Европейски Съюз, българската стопанска система е една от най-бедните в Европа, основно заради корупцията, написа още Euronews.
Медията цитира отчет на Центъра за проучване на демокрацията в София за корупцията в България през 2019 година, в който се споделя, че най-малко 35% от договорите за публични поръчки включват корупционни практики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР