От ясно по-ясно е, че без диета човек трудно може

...
От ясно по-ясно е, че без диета човек трудно може
Коментари Харесай

Фаталните грешки при опитите за отслабване

От ясно по-ясно е, че без диета човек мъчно може да се лиши от непотребните килограми. Благодарение на хранителен режим съумяваме да влезем в така наречен калориен недостиг и да даваме на телата си по-малко калории от елементарния дневен банкет. Това, както и сами можете да предположите, води до загубата на ненужните килограми.

Често обаче хората, решили да влязат във форма, позволяват няколко ФАТАЛНИ неточности, които извънредно доста ги попречват по пътя към задачата, написа actualno.com. Ще ги споделим с вас и се надяваме в никакъв случай повече да не грешите и доста скоро да се сдобиете с тяло като от корица на списание.

Ето ги и най-огромните неточности, които не ни разрешават да свалим килограми:

Спите прекомерно малко

Запомнете, че спането е от основна нужда за всеки жив организъм. От него зависи освен по какъв начин ще наподобява фигурата, само че и какъв брой положително е здравето ви. Ако спите малко и неприятно, рискувате да аргументите съществени вреди на метаболизма си. Да не приказваме за състаряването на кожата и прочие. Хормонът на съня е мелатонин. Той е напълно виновен за метаболизма. Ако в тялото няма мелатонин, мозъкът неотложно се задейства и стартира да натрупа ресурси от сила.

Спите на високи градуси

Ако човек спи в стая, която се затопля прекомерно доста, допустимо е това да се отрази неподходящо освен върху съня му, само че и върху фигурата. За предпочитане е градусите да не надвишават 17 през нощта. Незабавно вземете ограничения и започнете последователно да променяте това. След време ще се уверите по какъв начин сънят ви е доста по-здрав, а и изглеждате надалеч по-слаби.

Не се храните заран

От дълго време насам се водят диспути във връзка с това дали утринната закуска е значима или не. Според някои, в случай че желаете да отслабнете, най-добре да се лишавате от нея. Според други - това е най-важното хранене за деня и по никакъв мотив не трябва да го пропускате. Помнете, че в случай че се нахраните уравновесено и щедро за закуска и приемете нужното количество протеини, фибри, мазнини и въглехидрати, то за вечеря пороците ви няма „ да се обаждат”.

Храните се пред компютъра

Никога повече не го правете! Докато се храним и работим, ние не можем да усетим в кой тъкмо миг сме се заситили и не се нуждаем от повече храна. Много е неверно да го вършиме и мощно ви предлагаме да прекратите с този неприятен табиет. Ще се изненадате какъв брой малко храна ви е нужна, с цел да се почувствате сити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР