От януари до юли бизнесът във Великобритания е платил 2,2

...
От януари до юли бизнесът във Великобритания е платил 2,2
Коментари Харесай

След Brexit: Милиарди за мита, липса на работници и тонове документи

От януари до юли бизнесът във Англия е платил 2,2 милиарда паунда за митнически такси. Това е единствено една от последствията от Brexit, наред с дефицита на работна ръка и тоновете документи, написа.

Новите мита, които потребителите и бизнесът във Англия би трябвало да заплащат след Brexit, се оказват тежко задължение. По данни на одиторската компания UHY Hacker Young от януари до юли общо 2,2 милиарда паунда са били платени за митнически такси. Това е растеж от към 40% спрямо предходната година. UHY Hacker Young се базира на информация на английското държавно управление.
Нови мита, дефицит на работна ръка и тонове документи

По-високите разноски значат в допълнение натоварване за английската стопанска система, която към този момент е изправена пред тежките последствия от пандемията. По-строгите правила за влизане на Острова след Brexit изостриха в допълнение и казуса с дефицита на работна ръка.

Новите условия при вноса направиха вноса на артикули по-труден и ангажиращ. " Британските компании не получиха задоволително време и поддръжка, с цел да се приготвят за цената на Brexit и тоновете документи ", споделя специалистът от UHY Мишел Дейл.
Есента крие нови опасности за бизнеса на Острова

Най-големите проблеми основават така наречен " правила за генезис ". Според тях се дължат мита върху артикули от Европейски Съюз, които са били създадени отвън Общността – най-малко частично. За фирмите постоянно се оказва мъчно да дават задоволително доказателства за произхода на стоките. Затова просто заплащат митата, с цел да избегнат забавяния.

От октомври могат да зародят още проблеми при търговията с Европейски Съюз, защото следва в действие да влезе нова възбрана за импорт на разнообразни храни като охладена кайма. Одиторите предизвестяват, че това може да да докара до дълги опашки по границите.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:







Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР