От януари до април т.г. над един милион руски граждани

...
От януари до април т.г. над един милион руски граждани
Коментари Харесай

Войната в Украйна: над 1 милион руснаци са подали жалби

От януари до април т.г. над един милион съветски жители са се оплакали пред администрацията на съветския президент и пред Министерството на защитата. Това е повече в сравнение с през последните 6 години, твърди съветското издание „ Важни истории " в своя днешна обява.

За какво е недоволството?

От началото на войната в Украйна броят на жалбите до Владимир Путин против Министерството на защитата се е нараснал шест пъти, като всяка четвърта е била подадена в министерството. Най-много тъжби против военното ведомство са постъпили през април – общо 624 000. Това е повече от предходните три месеца взети дружно, се споделя в информацията.

Както отбелязва изданието, руснаците са най-загрижени за работата на военните служби за регистрация: по този мотив на президента са се оплакали 83 500 души. Следват жалбите против наборната работа, военната работа с контракт, недоволството от заплащането на бойците, за потреблението на въоръжените сили за интервенции в чужбина, против заплащането на ветераните и по отношение на издирването на оповестени за безследно изчезнали лица.

В по-голямата си част тези тъжби са били пренебрегнати от военното министерство. Това не е нещо извънредно за работата на това ведомство, показват от „ Важни истории " и прецизират, че от 2016 година насам министерството е дало отговор задоволително единствено на три % от постъпилите тъжби. Преди това " Новая газета. Европа " заяви, че московчани на възраст, в която могат да бъдат военизирани, се се оплаквали от това, че с полиция са били отвеждани до военните окръжия за регистрация и подлагане на медицински обзор. Правозащитници означават, че това е нелегално.

Колко са жертвите на крайцера " Москва "?

Близки на военнослужещи от крайцера „ Москва " пък са се оплакали, че военното министерство отхвърля да разкрива данни за безследно изчезналите матроси. По публична информация, при потъването на флагмана на съветския Черноморски флот е умрял един човек, а 27 други се водят за безследно изчезнали. В същото време майката на оживял боец на срочна работа твърди, че на „ Москва " са починали 40 души. А източник, непосредствен до командването на Черноморския флот, е споделил пред онлайн изданието „ Медуза ", че при потъването на крайцера са починали 37 индивида, а към 100 други са били ранени.

Автор: Сергей Ромашенко
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР