От всички човешки минерали най-често ни липсва желязото, но симптомите

...
От всички човешки минерали най-често ни липсва желязото, но симптомите
Коментари Харесай

Симптоми, които разкриват недостиг на желязо в организма ви

От всички човешки минерали най-често ни липсва желязото, само че признаците са такива, че не им обръщаме внимание. Въпреки това, казусът с дефицита на желязо се позволява доста елементарно.

И това е забавно: 5 съществени правилото на хранене на Мелания Тръмп

Дефицитът на желязо провокира анемия, тялото не създава задоволително хемоглобин, което е един от най-важните протеини в организма ни и е виновен за предаването на О2 към алените кръвни кафези, написа zajenata.bg.
Ако се сблъсквате с изброените по-долу признаци, тогава евентуално е време да посетите доктор и да ревизирате своята кръвна картина.
Симптомите на недостиг на желязо в кръвта са:
Блед цвят на кожата
Виене на свят
унесеност
Слабост
отмалялост
Загуба на вкус
Бърз сърдечен темп
Не подценявайте никой от тези признаци. Също по този начин, анемията може да бъде причина за полова дисфункция, главоболие, раздразнителност, давност, липса на централизация и неприятна работа.
Независимо дали тялото ни страда от анемия или не, е значимо да се употребяват богати на желязо храни всекидневно.
Препоръчва се от 10 до 15 мг желязо дневно, тъй че би трябвало да се знае, че цвеклото, аленото месо и виното са някои от храните, богати на този минерал.
Също по този начин, с изключение на желязото, е значимо да вмъкнете витамин С, който усъвършенства усвояването му в тялото.
За страдание, от време на време с вярното хранене не съумяваме да задоволим нужното количество желязо в тялото, тъй че би трябвало да посегнем и до хранителни добавки, които съдържат желязо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР