От Воля отново поискаха вицепремиерите от квотата на Обединените патриоти

...
От Воля отново поискаха вицепремиерите от квотата на Обединените патриоти
Коментари Харесай

ВОЛЯ отново иска Красимир Каракачанов и Валери Симеонов вън от кабинета

От " Воля " още веднъж желаеха вицепремиерите от квотата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да изоставен държавното управление. " Двамата незабавно да изчезват от държавното управление, на тяхно място да се намерят почтени българи, които да ги заместят ", съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на " Воля " Веселин Марешки. Повод за желаните оставки е казусът с Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) и съмненията за корупционни практики при даването на българско поданство.

Агенцията е подчинена официално на Симеонов, само че действително е следена от Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация с лични назначения през всички години, както се твърди от разнообразни източници, сподели Марешки. Той напомни, че при започване на този парламент, още предходната година, ръководителят на Парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина Андон Дончев от " Воля " на брифинг е алармирал за голям брой сигнали по отношение на работата на ДАБЧ. Тогава Каракачанов и Оперативна програма застанаха зад ръководителя на организацията, а депутати от Оперативна програма желаеха оставката на Андон Дончев като ръководител на комисията, напомни Марешки.

" Докога дребните пионки и поставените лица ще изгарят? Готова ли е най-сетне правораздавателната система да стигне до главата? Каракачанов ли е в действителност началник на тази проведена незаконна група? Ако е по този начин, той за какво не е задържан? ", попита водачът на " Воля ". Ако обвиняванията в общественото пространство към Каракачанов са клюки, за какво той не е подхванал дейности да почисти името си, попита още той. Фактът, че няма насрещни дейности на правоохранителните органи против хората, които дават тези сигнали, за нас е доказателство, че това са същински обстоятелства и поради това ние желаеме Каракачанов и Симеонов да си понесат политическата отговорност, сподели още Марешки.

В момента се вкарва един от най-богатите бюджети на България, с повишение на приходите, големи суми, с които ще бъдат дофинансирани разнообразни браншове, което демонстрира един добър ритъм на развиване на страната, уточни Марешки. По думите му, това не означавало обаче, че би трябвало да се търпят хора, които се подиграват с българските майки, българите в чужбина.

В този парламент няма да участваме в съставянето на никакво държавно управление, напомни позицията си Марешки. " Воля " не загрява за това ръководство, а за идващите парламентарни избори, на които ще се представим по-добре и ще покажем качества в ръководството, добави той.

По отношение кворума в пленарна зала Марешки съобщи, че " Воля " нямат ангажимент към обезпечаването му и че съвещанието през днешния ден е почнало с помощта на напусналия групата на Българска социалистическа партия Спас Панчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР