От ВКС са върнали делото срещу д-р Иван Димитров, който

...
От ВКС са върнали делото срещу д-р Иван Димитров, който
Коментари Харесай

ВКС върна делото срещу пловдивския лекар, застрелял крадец в дома си

От Върховен касационен съд са върнали делото против доктор Иван Димитров, който при започване на март 2018-та година простреля в Пловдив с нелегално притежаван револвер престъпно проявения Жоро Джевизов, по прякор Плъха, откакто го завари да краде в гаража си малко след среднощ. Делото би трябвало да бъде прегледано още веднъж от различен състав на съда, а досега претекстовете на висшите магистратите към момента не са известни.

През март тази година доктор Иван Димитров, беше наказан условно на 2,5 години с изпитателен период от магистратите от Апелативния съд. Тогава делото против медика стартира още веднъж, откакто оправдателната присъда на лекаря беше анулирана.

Магистратите от Пловдивския апелативен съд показаха в решението си, че убийството на крадеца е станало съзнателно, при превишаване рамките на неизбежната защита. Медикът е хвърлил нож против Плъха от разстояние, а не го е употребявал в непосредствена непосредственост сред двамата. За да отблъсне нападението доктор Димитров е създал един изстрел във въздуха и два в тялото на умрелия, като е потвърдено, че резултатът от съдбовния трети изстрел, ориентиран към гръдния панер на крадеца, е бил изцяло предвидим.

Според съда, лекарят е могъл да се отбрани, без да се постанова да предизвиква гибелта на Джевизов.

По време на първите правосъдни каузи хиляди хора излязоха на няколко поредни митинга в отбрана на лекаря с претенции за смяна в законодателството, които да обезпечат сигурност и сигурност на хората в личните им домове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР