От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават

...
От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават
Коментари Харесай

В кои дни от седмицата сънищата са пророчески и се сбъдват

От епохи сме обладани от концепцията да разберем какво значат нашите сънища. 

В края на 19. век Карл Юнг изрича теорията, че нашите сънища могат да отворят вратата към нашето подсъзнание и нравствен свят. 

Разбира се, че сънищата са проекция на това, което ни се е случило денем и в нашия живот досега - впечатлило ни е образно или прочувствено. 

Докато ние спим, в мозъка ни се случват много неща: спомените ни биват сортирани и складирани, освобождаваме пространство от паметта си, свързваме обстоятелства, с цел да стигаме до заключения, докато целият ни мозък се прочиства от глимфатичната система.

„ Всеки спомен от съня показва това, върху което мозъкът е работел в оня миг “, споделя доктор Алекс Димитриу, експерт по психиатрия и медицина на съня. „ Тревожните сънища, съгласно това, което виждаме в тях, могат да бъдат отнесени до мозъка, който се пробва да вземе решение за нещо, което може да ни тормози, било то умишлено или подсъзнателно. “

От епохи се приказва и са пророческата мощ на сънищата ни. Има редица предания и митове, в това число и в родния ни фоклор за това в кой ден сънищата се сбъдват и какво значи, в случай че сънуваме несъмнено нещо в даден ден. 

Ето и кои са дните, датите и моментите от месеца (според поверията), през които сънищата имат пророческа мощ и се сбъдват:
 В кои дни сънищата са оракулски и се сбъдват  В кои дни сънищата са оракулски и се сбъдват  В кои дни сънищата са оракулски и се сбъдват  В кои дни сънищата са оракулски и се сбъдват
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР