От вчера е съвършено ясно, че конституционни промени под български

...
От вчера е съвършено ясно, че конституционни промени под български
Коментари Харесай

Мицкоски: Ковачевски ни предлага коварни тези - под български диктат промени в Конституцията ни

„ От през вчерашния ден е напълно ясно, че конституционни промени под български диктат няма да има, няма оттегляне, когато става въпрос за достолепието и достойнството на народа и Македония, няма цена, на която да приемем тези конституционни промени под български диктат и нито секунда повече време не би трябвало да се отделя на този въпрос ”.

Това съобщи на конференция ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски във връзка вчерашното съвещание на Народното събрание на страната, в чийто дневен ред беше само решение за нуждата от смяна на главния закон на страната, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според Мицкоски изявлението в Народното събрание на премиера Димитър Ковачевски, че измененията в конституцията са предложение на Северна Македония и не са под какъвто и да било диктат, не е политическа теза.

„ Това изказване е подло и губещо. Това е тезата на един надвит политик, който вижда края на политическата си кариера. Ако беше македонско предложение, то щеше да бъде легитимирано от жителите на избори или референдум. Той (Ковачевски) се съгласи и подписа нещо, което през цялото време беше ясно, че македонските жители не поддържат. Така че този човек няма право да приказва за македонско предложение. Това е губещо предложение и това е подло предложение, което ще ги следва през целия им живот ”, съобщи Мицкоски.

По думите му ВМРО-ДПМНЕ ясно виждат казуса пред страната, която е в политическа рецесия, и единственото решение, което опозиционната партия предлага в този миг, са предварителни избори, а интернационалната общественост има виновност за обстановката, в която Северна Македония се е озовала.

„ Защото, когато се споразумяха за това с това държавно управление на СДСМ и ДСИ или ДСИ и СДСМ, както желаете, те не откриха за подходящо да се извърнат към ВМРО-ДПМНЕ и да се съветват с ВМРО-ДПМНЕ и македонския народ като болшинство, най-голямата етническа общественост в тази неповторима страна ”, уточни Мицкоски.

Той отхвърли изказванията на президента на страната Стево Пендаровски, че концепцията за европейско бъдеще на Северна Македония се е провалила.

”Проблемът съществува и би трябвало да се откри излаз ", уточни Мицкоски. " Единственото решение, единственият рационален излаз са изборите. Избори, на които хората ще вземат решение въз основата на съответни решения, които партиите ще предложат. Нашите червени линии са ясни, както и нашата битка за гаранции по въпроса с България. Ние ще предложим едно патриотично, относително казано, извънредно вярно решение, което ще резервира, отбрани и прокара ползите на Македония. Но с цел да стане това, трябват първо избори! Правителството се удари в стената и се нуждае от рестартиране. Необходима е нова посока. И предизвестявам, че всеки месец изкуствено поддържане на това държавно управление ще значи две неща: загуба на време и още по-дълбока рецесия ”, уточни Мицкоски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР