От вчера България има бърза въздушна помощ, след като в

...
От вчера България има бърза въздушна помощ, след като в
Коментари Харесай

Един от първите пилоти на въздушната линейка: Малко ще са случаите, в които няма да може да лети

От през вчерашния ден България има бърза въздушна помощ, откакто в София дойде първият от общо шест хеликоптера, които ще избавят хора и ще ги транспортират до лечебни заведения във всички елементи на страната. Но и освен това - ще вземат участие в донорски обстановки и доставка на лекарства.

„ За мен това е един от най-хубавите вертолети, на които съм летял. Машината е неповторима – има прелестни благоприятни условия, характерности, мощни мотори, алтернатива за кацане на неподготвени повърхности. ” Това съобщи в „ Интервюто в Новините на NOVA ” Велин Андреев - един от първите шестима водачи, получили свидетелствата си за летателна дееспособност на хеликоптерите от бързата въздушна помощ.

„ След като приключат всички процедури по сертификация на оператора, по лицензирането и вътрешните образования, които са наложителни по правилник, ще стартират да се дават и наряди за незабавна здравна помощ по въздух ”, посочи той.

Техническият състав към този момент е завършил своето образование сполучливо. Медиците също минават през курс за запознаване с процедурите.

По мотив изказванията, че машината е от по-евтините и няма всички нужни функционалности, водачът съобщи: „ Вертолетът А109S Tracker ще има опция за слагане на лебедка. Втората и третата машина ще дойдат напряко с лебедки. Дори и първата машина има провизия за слагане на лебедка. Всички значими неща са безусловно вероятни за осъществяване от този вертолет ”, уточни Андреев.

„ В авиацията има правила. Те би трябвало да се съблюдават, производителят е задал и ограничавания. Вертолетът може да лети в съвсем цялата част на годината. Той е оперирал в температурен диапазон от доста ниски температури до високи. Разбира се, има няколко ограничавания. В гръмотевична стихия няма по какъв начин да се лети ”, изясни още той.

Малко ще са случаите, в които въздушната кола за спешна помощ няма да може да лети, увери водачът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР