От Възраждане настояха в декларация Министерството на правосъдието да се

...
От Възраждане настояха в декларация Министерството на правосъдието да се
Коментари Харесай

„Възраждане“: България да поиска екстрадицията на задържания в Гърция българин Милан Димитров

От „ Възраждане " настояха в декларация Министерството на правораздаването да се намеси, като изиска екстрадицията на Милан Димитров в България. Декларацията беше прочетена от парламентарната естрада от ръководителя на парламентарната група „ Възраждане " Костадин Костадинов.

Костадинов напомни, че преди месец от тази парламентарна естрада са срещнали народните представители със ориста на един български жител, който бил арестуван по искане на американската прокуратура без доказателства, само и единствено въз основата на клетвена декларация от страна на американски прокурор, в която декларира, че „ има вяра, че българинът Милан Димитров е продавал неразрешени елементи на Руската федерация ".

Ние се свързахме с Министерство на външните работи, направихме нужното, с цел да може да бъде обезпечен юрист на българина, който в продължение на осем месеца бе оставен без безусловно никаква грижа в гръцки затвор. На делото през септември участва български депутат от „ Възраждане " - Ангел Георгиев, за жалост не участва представител на българската страна. Впоследствие разбрахме, че повода за това била, че в посолството всички били в отпуск. Днес се състоя второто дело на Милан Димитров, осведоми Костадинов и разгласи, че решението на гръцкия съд не е в негова изгода.

" Решението е да бъде екстрадиран ", сподели ръководителят на „ Възраждане "

Той напомни, че това не е единственият случай на арестувани българи и засяга проблеми със ориста на българина Иван Тилев, който по думите му към този момент една година е в немски затвор и няма обвиняване против него. Съдбата на Иван Тилев щеше да последва и един различен българин - Желяз Андреев - който трябваше да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, сподели водачът на " Възраждане ".

" Изключително е унизително това отношение, унизително е отношението от страна на изпълнителната власт ", съобщи Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР