От вътрешното ведомство са категорични, че униформени не са пазили

...
От вътрешното ведомство са категорични, че униформени не са пазили
Коментари Харесай

МВР проверява дали полицаи са охранявали частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса

От вътрешното ведомство са безапелационни, че униформени не са пазили ресторанта " Осемте джуджета ", само че има данни за престой на полицейски коли край него
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил осъществяването на инспекция по отношение на публикувани в медийното пространство фотоси, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, оповестиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Става въпрос за фрагменти на униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, публикувани в страницата във Facebook на Фондация " Антикорупционен фонд ". Според АКФ двамата служители на реда, които работят в Столичната дирекция на полицията, са охранявали частния " SS клуб " на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса в столичния кв. " Гео Милев ".  



50-годишният Мартин Божанов, прочут на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за имотни измами и против който има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе убит на 31 януари към 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, построен на мястото на някогашните дипломатически тенискортове в столичния кв. " Горна баня ". Седмица по-късно полиция и прокуратура влязоха в частния клуб " SS ", ръководен от Нотариуса в кв. " Гео Милев ". За заведението има данни, че подбрани магистрати са влизали със специфични пропуски.



 

От Министерство на вътрешните работи допълват, че във връзка изказвания в общественото пространство за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в защитата на ресторант " Осемте джуджета ", осведомяваме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков през юни 2021 година е осъществена обстойна инспекция. Сигналът още веднъж е бил на Фондация " Антикорупционен фонд ".

В отчета на дирекция " Инспекторат " се показва, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите.

Констатациите в отчета са били докладвани на министър Рашков на 03.08.2021 година На 01.09.2021 година е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от вътрешния министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР