От утре започва събирането на подписи за референдум с въпрос:

...
От утре започва събирането на подписи за референдум с въпрос:
Коментари Харесай

От утре ИТН събират подписи за референдум

От на следващия ден стартира събирането на подписи за референдум с въпрос: " Подкрепяте ли производство на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна република в президентска република? ".

Референдумът се провежда от предприемчив комитет с фрагменти на " ИТН ". В него влизат 12 индивида, а ръководител е самият Слави Трифонов.

Днес представители на Има Такъв Народ внесоха в администрацията на Народното събрание нужните документи.

" Мислим, че в този момент е точният миг. Очакваха малко по-рано да го създадем, само че в този момент сме подготвени с всичко - организацията и започването на събирането на подписи на следващия ден ", сподели Ивайло Вълчев.

Ще има пунктове в огромните градове, ще може да се изтегли и онлайн бланката, която може да се попълня. Вълчев изясни, че до дни от партията ще дадат конференция, на която ще участва и Слави Трифонов. На нея ще бъдат оповестени желанията им за предварителните парламентарни избори. Стана ясно обаче, че възнамеряват да се явят сами.

" Парламентарната република към този момент е изчерпана и би трябвало да вървим към смяна на системата ", изясни Филип Станев.

В инициативния комитет влизат още Андрей Чорбанов и Пламен Данаилов, а документите през днешния ден бяха входирани от Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Тошко Йорданов, заяви " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР