От утре на сайта на московския кмет и на столичното

...
От утре на сайта на московския кмет и на столичното
Коментари Харесай

В Москва започва записване за ваксиниране срещу коронавируса

От на следващия ден на уеб страницата на московския кмет и на столичното държавно управление стартира записване за имунизиране против ковид. Първи в Москва ще получат ваксина лекарите, учителите и обществените чиновници. Пунктовете за имунизиране ще стартират работа на 5 декември, заяви през днешния ден в блога си кметът Сергей Собянин, представен от ТАСС.

Дистанционното записване се вкарва след координиране с държавното управление на Руската федерация за инспекция на големия механизъм за всеобщо имунизиране, съобщи Българска телеграфна агенция. От на следващия ден цялата информация по въпроса ще се разгласява на уеб страницата mos.ru, показва Собянин.

В околните седмици, щом дойдат по-големи партиди от имунизацията, описът на получателите ще бъде уголемен, прибавя той.

Президентът на Русия Владимир Путин подреди от идната седмица да стартира всеобщо имунизиране и първи да бъдат обезпечени с препарата жителите от рисковите групи, напомня Собянин. В Москва по думите му е основана цялата нужна софтуерна и организационна верига за задачата, готови са хранилища и хладилни съоръжения, а личният състав е минал особено образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР