От утре и в София -град е обявена епидемия. Това

...
От утре и в София -град е обявена епидемия. Това
Коментари Харесай

Грипната вълна се разраства

От на следващия ден и в София -град е оповестена зараза. Това значи, че се лимитират профилактичните прегледи, имунизациите, свижданията в лечебни заведения и детските и женски съвещания.

Мерките към този момент работят в други 11 области и общини на страната, които са в зараза. Към момента са затворени над 450 учебни заведения.

В София учениците ще са в грипна почивка от понеделник до края на седмицата. Извънредната им отмора съответствува с началото на междусрочната почивка, която ще продължи до 6 февруари в това число.

В грипна почивка до понеделник са учебните заведения в областите София и Бургас и община Габрово. До сряда са затворени и учебните заведения в област Ямбол . В Хасково и няколко общини от региона също няма да се учи до 31 януари.

От просветното министерство обясниха за Българска национална телевизия, че грипната почивка не постанова смяна в графика за образователното време. Училищата могат да оформят срочните оценки при нужния брой настоящи като до момента е имало задоволително време за това. Ако се наложи, учебните заведения могат да преструктурират образователния материал като редуцират размера му, с цел да се компенсира пропуснатия материал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР