От утре до 26 юни младежи, граждани на ЕС и

...
От утре до 26 юни младежи, граждани на ЕС и
Коментари Харесай

ЕС осигурява на 15 000 младежи пари за опознавателно пътуване

От на следващия ден до 26 юни младежи, жители на Европейски Съюз и навършили 18 години към 1 юли тази година, могат да заявят желанието си да вземат участие в разпределянето на 15 000 безвъзмездни "билета " за пътешестване, в което да опознаят Европа.
Пътуванията ще се осъществят от юли до октомври, независимо или в групи до пет души, с трен, прецизира Европейската комисия. В обособени случаи се позволява пътешестване с рейс, ферибот и аероплан.
Кандидатите би трябвало да отговорят на пет въпроса, свързани с Европейската година на културното завещание, с самодейностите на Европейски Съюз за младежите, както и с идните следващата година избори за Европейски парламент. Европейска комисия ще дефинира печелившите съгласно дадените отговори. Спечелилите ще могат да пътуват до 30 дни и да посетят до четири места в чужбина.
Европейски Съюз отделя за задачата 12 милиона евро, като всяка страна от Европейски Съюз е получила "определен брой билети за пътешестване ", въз основа на каузи от популацията на страната спрямо общото население на Общността, написа в известието. Втори кръг на кандидатстване с най-малко 5000 "билета " следва тази есен. Ако Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз поддържат отпущането на още 700 милиона евро, още 1,5 милиона младежи се чака да могат да пътуват в Европейски Съюз сред 2021 година и 2027 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР