От управленска гледна точка, първото нещо, което трябва да направим

...
От управленска гледна точка, първото нещо, което трябва да направим
Коментари Харесай

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив: Оставят ни меко казано хаос. Искам бързо да подредим!

" От управническа позиция, първото нещо, което би трябвало да създадем в Община Пловдив е финансов одит и разбор на всички договорни отговорности ", съобщи Ивайло Старибратов пред Дарик Радио.

Кандидатът за кмет на коалиция “ – Демократична България ” добави, че картината на финансовото положение и ръководството на бюджета на общината не е ясна за обществото и предходните ръководства са били “меко казано безпорядък ”.

Старибратов сподели също, че досегашният му житейски и управнически опит демонстрира, че ще би трябвало да “активира всички районни кметове и специалисти да излязат на улицата ” и да видят нередностите и насъбраните градоустройствени проблеми, включително положението на “улици, тротоари, градинки, непорочност и да стартират да работят най-сетне ”.

Чрез цифровизация ще реализираме бистрота и успеваемост на общината.

  “От административна позиция ще създадем ясна и бърза цифровизация и оптимизация на административните действия, тъй че те да са налични от телефона на всеки жител, ” декларира Ивайло Старибратов.

Според него въпросът не е дали ще бъде съкращавана администрацията на Община Пловдив, а по какъв начин тя да бъде ефикасна. Според Старибратов развиването на общински предприятия, да вземем за пример " Екобус " в областта на превоза ще сътвори претовареност и значими за стопанската система на Пловдив работни места.

“Чрез дигитализацията, ще има опция първо жителите да имат доста по-бърз достъп до услугите, които предлага общината. На второ място, компаниите ще получават бърз достъп до адиминстративни услуги и интегрирани системи. Например географската осведомителна система, където компаниите ще могат незабавно да намират съответни благоприятни условия за строителство и информация за всеки парцел в границите на община Пловдив. " изяснява проф. Старибратов.

Той подчертава също на това, че дигитализацията на документооборота на общинската администрация ще подкрепи работата й и ще промени радикално метода на обслужване на жителите.

Поставям фокус върху честността в работата на Община Пловдив.

“Много значимо е също, че посредством цифровизация ще има повече почтеност и бистрота в метода на действие на община Пловдив. Например при възлагане на публични поръчки, тъй като целият развой ще бъде изтъкнат на едно съществено място. Създаването на указател на безусловно всички общински парцели, които освен че да дава информация какви са общинските парцели, какво е тяхното положение, по какъв начин се ръководят и какви са надлежно и приходите от тях, също е извънредно значимо ”, споделя претендентът за кмет на коалиция “ – Демократична България ”.

Популяризирането на туризма и културата в Пловдив е значим приоритет.

Пример съгласно Ивайло Старибратов е популяризирането на Пловдив по света като място за културен и исторически туризъм. Той прибавя, че посредством цифровизация на всички културно исторически монументи Пловдив доста повече хора ще могат да видят Пловдив в специфична цифрова интернет платформа и надлежно ще желаят да посетят града ни. Сред целите на коалиция " – Демократична България ” са отделяне на пространства за осъществяване на обществени и културни събития във всеки регион на Пловдив, а освен в центъра на града.

“Важно е да успеем да развием и туризма на Пловдив по актуален метод, отговарящ на метода на живот в 21 век. Пловдивчани живеят действително в 21 век. Искам посредством дигитализацията и Община Пловдив най-сетне да е сегашния век, тъй като от това, което виждам, продължава да живее при започване на предишния 20 век ”, споделя още Ивайло Старибратов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР