От тях 805 861 лева са предназначени за компенсиране на

...
От тях 805 861 лева са предназначени за компенсиране на
Коментари Харесай

Правителството дава над 800 000 лв. компенсации за деца без място в детската градина

От тях 805 861 лв. са предопределени за компенсиране на разноските за отглеждане и обучение на 1013 деца на територията на Столична община. 3605 лева са за фамилиите на 5 деца, живеещи в община Пловдив, а 826 лева са за едно дете от община „ Родопи “.

 
Право на отплата от страната имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в държавни или общински детски градини или учебни заведения, в които са кандидатствали. За тях общината по местоживеене не е предложила друго равностойно място в общинска детска градина или учебно заведение.

 

Междувременно държавната пресслужба заяви, че изплатените на общините обезщетения за деца, неприети в детски градини, към този момент са отразени в бюджета за 2023 г. Средствата са за интервала от ноември 2022 година - до края на април тази година и са в размер на 2 544 784 лева

 

Преди приемането на Закон за държавния бюджет на България за 2023 година средствата за обезщетения на осъществените от родителите разноски за развъждане и образование на децата бяха предоставяни на общините с решения на Министерския съвет под формата на предплатено финансиране за осъществяване на заплащания.

 

С приемането на днешното разпореждане държавното управление одобрява допълнителни трансфери по бюджетите на общините за сметка на централния бюджет в размера на към този момент предоставените средства за цитирания интервал в размер на 2 544 784 лева, с което те се отразяват в бюджета за 2023 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР