От трибуната на Народното събрание премиерът Кирил Петков, след като

...
От трибуната на Народното събрание премиерът Кирил Петков, след като
Коментари Харесай

Кирил Петков отчете успехите на правителството

От трибуната на Народното събрание министър председателят Кирил Петков, откакто изслуша претекстовете на внеслите вота на съмнение към кабинета му, отговори на всички тях. Той съобщи, че ще даде действителни обстоятелства, които са били част от достиженията на това държавно управление, предава NOVA.

„ Увеличихме минималната работа заплата от 670 на 710 лева Подкрепихме младите фамилии с в допълнение данъчно облекчение. За пръв път в България имаме безвъзмездни ясли и детски градини. Минималната пенсия беше увеличена от 300 на 370 лева, а в този момент през юли, в актуализацията сме предложили да стигне до 467 лева Това е невиждано нарастване с 55% в границите на една година, което не се е случвало в последните 12 години. Увеличихме бюджета с 315 млн. лева и за просветителната система, което подсигурява, че междинната учителска заплата ще бъде 25% повече от междинната за страната. Основната заплата за доктор ще стане 2000 лева, а за здравна сестра – 1500. За персоналните лекари има 38% нарастване на приходите, по отношение на предходната година. За хората с увреждания осигурихме спомагателна поддръжка от 28 млн. лева Мерките, които в допълнение предвиждаме с актуализацията на бюджета, са 0% Данък добавена стойност за хляба, 25 ст. Намаляване на бензина и дизела, освобождение на акциза на тока и втечнения газ, понижаване на ставката на 9% за парното. Всичко това - до момента в който петролът на интернационалните пазари се качи с 54%, а цената на газа се качи 3 пъти”, сподели от трибуната на Народното събрание Кирил Петков.

По думите на премиера държавният дълг е намалял от 31,2 милиарда лева до 30,5 милиарда лева и aбсолютно погрешно е изказванието, че хазната е останала без пари, като във фискалния запас имаме 9,3 милиарда лева при минимално законово условие от 4,5 милиарда лева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР