От трибуната на Европейския парламент в Страсбург, във вчерашния заключителен

...
От трибуната на Европейския парламент в Страсбург, във вчерашния заключителен
Коментари Харесай

Еманюел Макрон призова за нов тип европейско обединение

От трибуната на Европейския парламент в Страсбург, във вчерашния финален ден на Конференцията за бъдещето на Европа, Еманюел Макрон прикани за основаването на „ нова организация на европейската политическа общественост ”. По думите му, една такава организация би приветствала Украйна в редиците си. „ Благодарение на своята битка и геройство Украйна към този момент е основен член на нашия съюз ”, съобщи президентът на Франция.

По думите му, методът към единството на Европа би трябвало да се преразгледа, в противоположен случай приемането на Украйна в Европейски Съюз може да се проточи недопустимо дълго. Макрон в действителност непосредствено разкритикува актуалните консервативни правила за встъпване в Евросъюза и заложи концепцията за преразглеждането им, поради изцяло променената интернационална конюнктура и европейската сигурност.

„ Всички прелестно разбираме, че процесът на присъединение лишава години – а почтено казано, може и десетилетия. Такава е действителността, в случай че несъмнено, не решим да смекчим стандартите за претендентите. И в случай че не преразгледаме метода си към единството на Европа ”, цитира думите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР