От три дена случаите растат. Може би ще навлезем в

...
От три дена случаите растат. Може би ще навлезем в
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Расте скептицизмът към задължителните ваксини

" От три дни случаите порастват. Може би ще навлезем в следващата вълна, този път породена от Кентавър. Дано се откри някой воин, който да се пребори с този вирус. "

Това сподели пред БНР доктор Мирослав Спасов, общопрактикуващ доктор и педиатър.

Категорично не всичко сега е Covid, вървят си и нормалните инфекции, уточни той. По думите му се усилват и повече случаи на варицела измежду децата.

Спасов е безапелационен, че лекарите към този момент имат задоволително опит и разпознават по кое време се касае за ковид и по кое време - за някоя от нормалните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е изключително висока.

" Нашата имунна система е в непрекъсната бойна подготвеност. Носенето на маски не я отслабва ", по този начин общопрактикуващият доктор отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът акцентира, че е повишен делът на родителите, които не желаят да слагат на децата си наложителните ваксини.

" Българинът продължава да е песимистичен освен към Covid имунизациите, а и към наложителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid имунизациите си остава. На 4 октомври съм оповестил дата за имунизация с приспособената ваксина против Омикрон, имам записани 15 индивида. Като цяло предпочитание няма, хората попретръпнаха ", показа от практиката си доктор Спасов.

Той посочи, че " най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в обществените мрежи наливат масло в огъня, множеството майки считат, че тази ваксина предизвиква аутизъм ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР