От това, което видях днес, е, че партията на Промяната

...
От това, което видях днес, е, че партията на Промяната
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да се изчерпят всички опции за кабинет между първите две партии

" От това, което видях през днешния ден, е, че партията на Промяната и " Да, България " могат да си приказват единствено с нас. Това видях ", сподели Борисов в коридорите на Народно събрание, визирайки дебатите в пленарната зала. 

" Нека да използваме тези дни, лишени от възприятието за великолепие всички, виждайки какво се случи през днешния ден в Народното събрание. Виждате каква към момента ненавист има, изключително сред другите партии ", добави той.

В коментар на позицията на ПП-ДБ, че не желаят държавно управление с ГЕРБ, Борисов съобщи: " Ние твърдим същото, в това време, с всеки изминат ден, и те, и ние, виждайки, че в случай че намерим решение, това ще е най-стабилното за България, и те, и ние го виждаме.

" Накрая отново ще сме на избори, както желаят да протекат нещата. Няма да сме на избори, в случай че те нас поддържат за първия мандат ", непосредствено прикани той за кабинет.

" Трябва да се изчерпят всички варианти сред първите две огромни партии. Винаги по света това носи най-голямо успокоение, сигурност. Фактът, че го направихме на три месеца ротационното председателство, че всички, на назад във времето, имаме в главите си, че би трябвало да продължи дълго ", разяснява Борисов. 

Според водача на ГЕРБ е нужно време обединенията да се договорят за законодателната стратегия. " При едно такова огромно болшинство имаме дни наред да продължим да работим по правосъдна промяна, правораздаване, финанси, по това, което Нинова е внесла като законопроект - да спасим земеделието. Има неща по ПВУ, които да свършим. Затова продължаваме търпеливо да действаме ", сподели той и заключи " малко по малко ".

Затова прикани президентът Румен Радев да даде нужното време на парламентарните групи да договорят болшинство преди да задвижи процедурата с мандатите и да не ги притиска със периоди.

" Президентът Радев би трябвало да има интерес България да има постоянно държавно управление.  Очаквам доброжелателно и добросъвестно президентът да се отнесе към този въпрос ", сподели Борисов.

Той уточни, че ще продължат диалозите сред работните групи на ГЕРБ и ПП-ДБ, като тази през днешния ден по обед е за бюджета.

" Готови сме за лидерската среща. Имаше доста по-сериозна работа да изберем ръководител на Народно събрание и мисля, че с огромно болшинство беше определен, както и всичките му органи. И оттук насетне има работа, която би трябвало да се прави ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

Той направи коментара след срещата с " Възраждане ", като не влезе в конкретика за това, което са си говорили с Костадин Костадинов. С него водачът на ГЕРБ приказвал за поддръжка на кои закони може да разчита от партията му. " Обнадежден съм ",най-лесно е да кажеш " не ". Затова споделяме " търпеливо ", заключи усещанията си Бойко Борисов.

И още веднъж заявява, че ГЕРБ-СДС ще поддържат механизма за надзор на основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР