От т.нар. опит за атентат досега Гешев е главно действащо

...
От т.нар. опит за атентат досега Гешев е главно действащо
Коментари Харесай

Политолог: Разпитите на Борисов са намек, че може да се изкарат и по-сериозни компромати

„ От така наречен опит за атентат до момента Гешев е основно настоящо в страната. Прожекторите са ориентирани напълно към него, единствено че той е решил да се дава без пердах. Това е моето усещане. Очевидно е имало напън върху него да се отдръпна. Той може би е привикнал на натиска от самото му избиране през 2019 година Има проблеми с репутацията си, политическите си съперници и такива в правосъдната система. Сега обаче е изключително интензивно. Мисля, че той е опрян до стената. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime политологът Милен Желев.
Може би в неговата глава той се бори за почтена и обективна България, да разчисти така наречен политически отпадък, само че съгласно мен той се пече на два огъня – както ГЕРБ и в частност Бойко Борисов, по този начин и Движение за права и свободи. Вече се обрисува, че ще има удари на прокуратурата и против Делян Пеевски.
„ Щом се оказа, че Иван Гешев може да си сътрудничи с Гражданско придвижване „ БОЕЦ “, значи всичко е допустимо. Щом и от отдалечен Дубай Васил Божков сподели, че Гешев е един разкаял се виновник, явно в България с изключение на законът на джунглата, важи и правилото за безконечните ползи. Всеки може да се обърне против всеки “, добави Желев.
Намирам за прочувствено събралата се непринудено агитка в поддръжка на Бойко Борисов. Двата типа разпита – за „ Барселонагейт “ и за корист със служебно състояние, са димки. Според мен това са подмятания, че могат да се извадят по-сериозни компромати, един от които въпреки всичко излезе в публичното пространство – че в някакви моменти са изнасяни зад граница съществени суми пари с държавни самолети.
Политологът не счита обаче, че ще се стигне до неоправдателни присъди. По думите му нито Иван Гешев, нито Бойко Борисов, ще влязат в пандиза, тъй като до момента не е имал подобен случай в българския преход.

„ Впечатлява ме мълчанието на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ по отношение на ГЕРБ, тъй като точно те викаха на площадите, че ГЕРБ-СДС са мафия, че Бойко Борисов е подобен и онакъв... не можем през днешния ден да чегъртаме някого, да приказваме за кюлчета и Мата Хари, за „ Барселонагейт “ и какво ли още не, а на следващия ден със същите тези хора да вършим правосъдна промяна. Допускам, че през уикенда може да се случат изненади “, уточни Желев.

Според него ПП-ДБ към момента не са 100% сигурни дали ще изпълнят втория мандат според съглашението ьа ротационно държавно управление с Мария Габриел и присъединяване, директно или непряко, на ГЕРБ-СДС.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР