От Световната футболна централа (ФИФА) обявиха, че са постигнали съгласие

...
От Световната футболна централа (ФИФА) обявиха, че са постигнали съгласие
Коментари Харесай

ФИФА отваря в Париж център за компенсации при трансфери

От Световната футболна централа (ФИФА) оповестиха, че са постигнали единодушие с френските управляващи да отворят в Париж бъдещия си център за обезщетения на клубовете-създатели на футболисти при прехвърляния. Това е бизнес за стотици милиони евро годишно, оповестява организация " Франс прес ".

Този нов център ще стартира активност " напълно скоро ", разгласи в официално съобщение юридическият шеф на ФИФА Емилио Гарсия Силверо. Създаването на център за обезщетения се вписва в една по-голяма промяна на пазара на прехвърлянията, който включва наложителното условие на лицензи за футболните сътрудници и ограничение на комисионните им. На първо време новата конструкция на ФИФА ще се концентрира върху заплащанията (обезщетения за основаването на футболист и % солидарност)

Според ФИФА до момента огромна част от компенсациите за клубовете-създадети са се губили поради неналичието на концентрация на тези заплащания, като клубовете е трябвало да получат към 400 милиона $, а до тях са достигали едвам 70-80 милиона $. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР