От сутринта алпинисти, геолози и експерти от поддържащата фирма и

...
От сутринта алпинисти, геолози и експерти от поддържащата фирма и
Коментари Харесай

Не е ясно кога отварят АМ Струма

От сутринта алпинисти, геолози и специалисти от поддържащата компания и от Областно пътно ръководство са на терен. След разбор на обстановката се взе решение да стартира обрушване във високата част на ската, защото имаше риск от свличания, които да преминат и през другото платно.

Това заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенцията " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски на брифинг в региона на срутището при 8-ми км на автомагистрала " Струма ", при което през вчерашния ден четиричленно семейство като едвам не пострада, откакто върху колата му се изсипа скална маса.

В момента придвижването е възобновено в платното в посока София, продължаваме да почистваме джобовете в долната част на ската и да укрепваме, което постанова за момента, поради риска за пътуващите, платното в посока Кулата да не се отваря ", посочи Терзийски, представен от Българска телеграфна агенция.

" За страдание, метеорологичните условия допускат активизиране на срутищни процеси като този на автомагистрала " Струма ", разяснява още Терзийски.

Попитан кога чака да бъде отворено, той отговори, че откакто се видят резултатите от обрушването в долната част, ще бъдат направени разбори, тъй като след почистването би трябвало да се извърши и подсилване, и слагане на нова железна мрежа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР