От страх да не се зарази с COVID-19, 74-годишна управителка

...
От страх да не се зарази с COVID-19, 74-годишна управителка
Коментари Харесай

Баба изгори банкноти заради страх от COVID-19

От боязън да не се болести с COVID-19, 74-годишна шефка на парцел в Израел е поставила банкноти в купа с белина , която е сложила в микровълновата фурна , съобщи ДПА, базирайки се на Националната банка на страната.

Банкнотите на стойност съвсем 2900 евро (3300 долара) са избухнали в пламъци. В писмо до банката дамата е обяснила, че е желала посредством тази процедура да дезинфекцира парите от наемателите.

" Чувствам се доста отговорна, тъй като това не са мои пари. Аз съм почтена гражданка, която в никакъв случай не е унищожавала пари ", се споделя в писмото. Жената е изпратила над 70 банкноти в банката.

Направен от валутния отдел обзор е открил, че банкнотите са същински и от банката са решили да ги подменят и да ги върнат на дамата.

" Излишно е да споделяме, че банкнотите в Израел съдържат стоманени влакна, които могат да провокират пламъци в микровълновата фурна ", разясняват от банката.
Според здравни специалисти вероятността от заразяване с ковид от банкноти или монети е доста дребна.

Говорител на банката отбелязва, че финансовата институция всяка година заменя хиляди развалени банкноти. " Досега обаче не сме имали случай с готвени банкноти ", споделя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР